Espedal: - Sandnes Ulf er en leder- og trenerstyrt klubb

Ti spillere er borte, noen var direkte misfornøyde. Er det tid for å skifte ut treneren? Sandnes Ulf har aldri vært inne på tanken. Unge Axel Kryger roser Bengt Sæternes.

Daniel Edvardsen (eks. Bodø/Glimt) i duell med Vegard Aasen på sin første trening med Sandnes Ulf
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Sandnes: - Litt rart å møte til den første treningen med så mange borte. Du knytter jo bånd, men jeg tror de som er her nå, er typer som vil skape et godt lag, sier Kryger til Aftenbladet etter årets første mandagsøkt.

20-åringen innrømmer at det var misnøye i fjor høst.

– Etter en god vår og sommer, buttet det litt resultatmessig. Vi fikk inn noen nye, noen ble benket, noen uttrykte misnøye, noen hang seg på, ikke bra.

– Men vi tok det opp, diskuterte, og jeg er i alle fall kjempefornøyd med måten jeg ble behandlet på av treneren, sier Axel Kryger, klubbproduktet som nylig forlenget kontrakten med to år.

Kryger tok opp kampen

I fjor vår han selv utenfor laget, ble motløs, men bestemte seg for knallhard satsing i samråd med treneren, lyktes og var fast på laget fra femte serierunde.

Trener Sæternes legger ikke skjul på at det er typer med Axel Krygers innstilling som blir værende i Sandnes Ulf.

Trener Bengt Sæternes til venstre i samtale med sykmeldte Vidar Nisja (kyssesyken) og lege Kjetil Todnem. I bakgrunnen keeper Saku-Pekka Sahlgren.
Les også

Viljar Helland Vevatne signerte for 3 år med Viking

– Mange har forsvunnet, ingen tvil om det, og jeg har naturligvis vært involvert når det har blitt sånn, sier eigersunderen.

Ti spillere er ute:

Kjell Rune Sellin (private årsaker), Viljar Helland Vevatne (valgte Viking), Kenneth Sola (la opp), Mads Nielsen (sa nei til ny kontrakt) og Tomas Kristoffersen (mente han ikke passet inn) var ønsket med videre.

Oddbjørn Skartun, Jonas Høidahl og Nicolai Geertsen ble ikke tilbudt ny kontrakt. Roy André Miljeteig ble løst fra kontrakt.

Egil Selvik er lånt ut til Nest-Sotra for å bli førstekeeper om ett år.

Alt var ikke planlagt.

– Vi skulle gjerne hatt med oss Kjell Rune Sellin. Det var heller ikke med i beregningen at Kenneth Sola skulle legge opp, for begge handlet det om private årsaker.

Les også

Ferdig i Sandnes Ulf: – Følte ikke jeg passet inn

– Du og klubben understreker alltid at dere vurderer typer og personlighet. Bommet dere i fjor?

– Det er ikke alt du kan ta høyde for. Noe er følelsesstyrt, noen melder seg på, noen melder seg ut, sier Sæternes.

– Hvordan reagerer du på at enkelte mener du er årsaken til at de går?

– Dette at noen prøver å henge ut meg, det er ok, det står jeg i, skulle bare mangle når du har valgt dette yrket. Jeg likte mye mindre at noen ville henge ut klubben etter sesongen, sier Bengt Sæternes.

Ikke spillerne som styrer

Han har hundre prosent backing internt.

– Vi ignorerer ikke kritikk og tilbakemeldinger, tar hensyn og tilpasser, men Sandnes Ulf er en leder- og trenerstyrt klubb, understreker Espedal.

– Når ti spillere blir borte mellom sesongene, må det vel bety noe?

Les også

Her er Sandnes Ulfs nye forsvarsspiller

– Noen ville ikke bli, noen ba om å bli fritatt, noen ønsket ikke klubben å fornye kontrakten med, og Egil Selvik er lånt ut til Nest-Sotra med en klar tanke om at han skal bli vår førstekeeper, forklarer Espedal.

– Hva tenker du om trenerens posisjon?

– Det spørsmålet har vi aldri stilt oss, kommer det kontant fra klubbsjefen.

Les også

Sandnes Ulf henter ny spiller og svekker konkurrent

Sandnes Ulf har i skrivende stund følgende nykommere klare:

Daniel Edvardsen (Bodø/Glimt), Akinshola Akinyemi (Fredrikstad), Erixon Danso (Jerv) og Ári Mohr Jónsson (HB Tórshavn).

– Én sentral midtbane, én spiss og én stopper kommer i alle fall i tillegg, lover Tom Rune Espedal som innrømmer at han undres litt over Tomas Kristoffersens begrunnelse for å be seg fritatt fra kontrakten.

– Tomas mente han ikke passet i vår spillestil. Litt merkelig så lenge han spilte 28 av 30 seriekamper. Men vi hadde ikke noe ønske om å stå hardt på kontrakten så lenge han ville bort, sier Espedal.

PS: Vidar Nisja har fått kyssesyken og er ute på ubestemt tid.

Publisert: