Hareide distanserte seg fra Drillo under presentasjonen som dansk landslagssjef

— Vi tenker fotball anerledes.

Åge Hareide ble på en pressekonferanse i Parken i København presentert som ny landslagssjef for det danske landslaget i fotball. Her er Hareide sammen med DBU direktør Claus Bretton-Meyer t.v.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Åge Hareide ble torsdag formiddag presentert som landslagssjef for Danmark.

Han fikk tidlig spørsmål om han var en «Lille-Drillo». Hareide «betrygget» de fremmøtte journalistene med at det er han ikke.

— Jeg har egentlig aldri blitt sammenlignet med han. Han er mindre enn meg i størrelse, og tenker litt anerledes. Det finnes mange gode egenskaper ved personen Drillo, både menneskelig å måten han tenker fotball på, sa Hareide.

Det er en smule kontroversielt for danskene å få en landslagssjef fra de norske «fjeldaberne».

Hareide fikk også tidlig spørsmål om 0-8-tapet Malmö led i hans avskjed som sjef mot Real Madrid tirsdag.

- Er det sånn at også en trener ikke er bedre enn sin siste kamp?

— Nei, jeg håper ikke det. Vi var veldig dårlige i den kampen. Vi har hatt en nedadgående kurve siden sesongslutt i Sverige. Da vi spilte mot dem i sesong tapte vi 0-2 hjemme. Du kan ikke regne med å vinne mot slike lag utenfor sesong.

Les også

Åge Hareide frykter ikke presset

Større ære enn å trene Norge

Hareide fikk også spørsmål om han tenker å legge om mye på måten Danmark spiller fotball på.

— Morten Olsen har bygd opp et veldig bra grunnlag. Jeg kan forandre på noen ting, men det handler om små detaljer i spillet. Malmö var også veldig ballbesittende i stilen da jeg kom, men vi ble mer direkte i måten vi spilte på den siste tredjedelen. Det må vi også jobbe med på det danske landslaget, sa nordmannen.

Les også

Dansk sportsredaktør skeptisk til Hareide: - Et konservativt og kjedelig valg

Han sa også at det danske landslaget har en veldig høy status i Norge. Han anser det derfor som en stor ære å være trener for det danske laget.

Han ser på det som større enn å bli spurt om å bli trener for det norske landslaget.

— Da DBU spurte meg første gang så jeg det som en anerkjennelse av det jeg har gjort i utenlandske klubber, sier Hareide.

Fordel å være 62

Han forstår at mange dansker gjerne skulle sett legenden Michael Laudrup som sjef. Han fikk spørsmålet om å ta over etter Morten Olsen, men takket nei.

— Michael Laudrup er vel det største ikonet i dansk fotball. Jeg skjønner godt at danskene ønsker å se han som trener. Jeg lever godt med at han takket nei. Det betyr at jeg fikk jobben. Sånn er det i ansettelsesprosesser, at noen ganger er det ikke førstevalget som får jobben.

Noen stilte også spørsmål ved alderen til Hareide. Han mener det er en fordel å være 62. — Fordelen med å være «to og tress» er at du har mye erfaring. Det handler bare om å beholde lidenskapen. Det har alltid vært drivkraften min, den dagen jeg mister det slutter jeg med fotball. Jeg sluttet for noen år siden, for jeg trodde at jeg hadde mistet lidenskapen. Men jeg kunne ikke se fotball 90 minutter fra noe annet sted enn ved sidelinjen.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport:

Publisert: