Zuccarello kan være tidlig klar for ishockey-VM

Mats Zuccarello og Neal Pionk hindrer Penguins' Carl Hagelin fra å score.

Mats Zuccarello kan være aktuell for VM-spill for Norge i god tid. Per i dag ligger New York Rangers et stykke unna sluttspillplassen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

NEW YORK RANGERS - PITTSBURGH PENGUINS 4–3

New York Rangers har 8 poeng opp til den siste «Wild Card»-plassen som Columbus Blue Jackets har, med elleve kamper igjen av grunnspillet i NHL. Et sluttspill virker med andre ord fortsatt litt fjernt for Zuccarello & co.

Zuccarello scoret to mål mot Carolina Hurricanes og rundet 100 NHL-mål i karrieren. Han gikk derimot av isen uten målpoeng i 4-3-seier over Pittsburgh Penguins onsdag. Nordmannen har totalt 310 målpoeng på sine 453 kamper i verdens tøffeste ishockeyliga.

Dermed kan det ligge litt i kortene at Zuccarello kan bli klar for ishockey-VM i Norge. Spilleren tilhører Rangers fram til laget er slått ut så derfor får «ingen» lov til å snakke med ham om VM før den tid.

– Vi har jo lov å snakke sammen på telefon, men tiden vil vise om han blir med til VM. Det ser jo tøft ut for Rangers med tanke på å ta seg videre. Så får vi se an når den tid kommer om han er frisk og motivert for spill, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

Les også

Zuccarello nådde ny milepæl: – Dette er jeg stolt av

Aldri nei

Zucca har tidligere aldri vært uvillig til å spille med flagget på brystet og gjorde det sist gang i august i 2016 da Norge kvalifiserte seg til OL i Pyeongchang.

Nå ble det ikke noe nytt OL for Zucca på grunn av at NHL aldri ble enige med IOC om betingelsene om å frigi sine spillere for OL-turneringen.

– Jeg er dessuten også spent på Andreas Martinsen. Jeg vet også at han kan være opptatt med sluttspill hos AHL-laget Rockford IceHogs, sier Thoresen.

Norge trenger alle sine beste spillere for å ta seg til en kvartfinale i et VM. Der ligger alltid listen for norsk VM-innsats.

– Vi må som i forrige VM ha en god start med Latvia og Tyskland i de to første kampene skal vi ha håpet om en plass i kvartfinalen. Det er jo et naturlig mål for oss. Noe må vi ha å strekke oss etter, sier landslagssjefen.

Les også

Endelig seier for Zuccarello og Rangers - unngikk bunnrekord i NHL

Base i Lørenskog

Petter Thoresen samler sin første tropp i Lørenskog ishall fra mandag. Det blir en tropp med en blanding av A- og U25-spillere.

Det er der laget vil ha sin treningsbase på is. Den øvrige treningen skjer på toppidrettssenteret på Sognsvann.

Norge skal ut i åtte VM-oppkjøringskamper før den første pucken droppes i VM i Herning og København. De to første går mot Latvia i Halden (6. og 7. april). Så går turen til Gjøvik hvor Russland er motstander 14. og 15. april.

Norge møter Sveits på bortebane 20. og 21. april før den siste VM-finpussen mot Hviterussland 27. og 28. april.

Slik spilles Norges kamper i Herning: Latvia (5/5), Tyskland (6/5), Finland (8/5), Canada (10/5), Danmark (11/5), USA (13/5) og Sør-Korea (14/5).

Kvartfinalene i Herning spilles på selveste 17. mai.

(©NTB)

Publisert:
  1. NHL
  2. New York Rangers
  3. Ishockey
  4. Mats Zuccarello

Mest lest akkurat nå

  1. Dette sa Gunnarsson som fikk Brekalo til å koke over

  2. Kaos og drama på overtid da Viking nærmest sikret bronse­medaljen

  3. Helseministre i G7-land innkalles til hastemøte om omikron

  4. Titusenvis uten strøm i vinterkalde Skottland og Nord-England

  5. Nå lyser julegrana i Stavanger og Sandnes

  6. «For en opptur etter skadeproblemene. Medaljen er på vei til Stavanger»