Dette venter Klæbo opp monsterbakken

Johannes Høsflot Klæbo er ni kilometer unna å skrive seg inn i historiebøkene. Han vil møte kraftig vind på vei opp monsterbakken.

Sterk vind venter løperne som skal komme seg opp monsterbakken i Val di Fiemme.
 • Anne-Marit Dahl
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

VAL DI FIEMME: Fredrik Aukland, NRK-ekspert og tidligere trener til Dario Cologna, forventer at Johannes Høsflot Klæbo kommer først opp alpinbakken i Val di Fiemme i formiddag. Da blir 22-åringen tidenes yngste vinner av Tour de Ski.

I dag kan Johannes Høsflot Klæbo bli tidenes yngste vinner av Tour de Ski.
Les også

Northugs gamle trener: – Han er Northug 2.0

– Det er sånn at det er etappen som var i går som er den mest utslagsgivende i Tour de Ski. Vi har sett løpere møte veggen i monsterbakken, men jeg tror Johannes klarer dette, sier Aukland.

Jaktes av russere

Med seieren på 15 km klassisk i går, la Byåsen-løperen grunnlaget som gir ham et forsprang på 1,20 minutter når han legger i vei klokka 1445. Da venter ni kilometer og til sammen 495 høydemeter. Sergej Ustjugov og Alexander Bolsjunov er de to nærmeste konkurrentene til Klæbo.

– Hvis Klæbo vinner, setter jeg dette veldig høyt. Tour de Ski kårer den komplette langrennsløperen. Han er blant de aller største allerede, mener Aukland.

Sterke vindkast

I byen som arrangerte VM i 2013 skinner sola, men løperne vil møte sterke vindkast på vei mot toppen. I det bratte henget en liten kilometer før mål, fyker snøen og vinden tar kraftig tak.

Les også

Østberg med maktdemonstrasjon: – Fantastisk

Adressa-kommentator Birger Løfaldli tror ikke det vil ødelegge for Klæbo.

– Det må skje stavbrudd eller uhell hvis han ikke skal vinne. Det vil være en prestasjon som nærmer seg medaljene hans i mesterskap, mener Løfaldli.

Northug mislyktes

Langs løypa begynner publikum å ta oppstilling, og klokka 13 går starten for kvinnene. Da kan Ingvild Flugstad Østberg vinne sin aller første sammenlagtseier i Tour de Ski.

Det er 13. gang Tour de Ski arrangeres. Kun to ganger i historien har det skjedd at sammenlagtlederen før klatreetappen ikke har kommet først til mål. Dario Cologna og Petter Northug mislykkes med å vinne selv om de gikk ut først i henholdsvis 2013 og 2010.

Snart skal en 22-åring fra Byåsen gjøre alt for å ikke lide samme skjebne.

Publisert:
 1. Tour de Ski
 2. Ingvild Flugstad Østberg
 3. Birger Løfaldli
 4. Petter Northug
 5. Sergej Ustjugov

Mest lest akkurat nå

 1. Ny direkterute fra Sola

 2. Derfor er det sommergrønt i Rogaland i januar

 3. Kan få bølger opp mot åtte meter

 4. Skal minnes Thore Pettersen: – Han var en sol av et menneske

 5. Trebarnsmoren stresset hver morgen. Så fant hun løsningen. Fem tips for en bedre morgen.

 6. Koronakrisen: Skiledelsen har kontaktet Northug