Frekk Tettey-scoring sendte United-sjefen nærmere avgrunnen

Og nå flørter Jose Mourinho med United-ledelsen.

Louis van Gaals prosjekt i Manchester United halter.
  • Torgrim Gotland Bakke
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Med svake resultater og enda svakere spill på banen de siste ukene, har ryktene rundt Louis van Gaals fremtid i Manchester United blitt flere og flere. Og etter nok et skuffende resultat, vil det neppe bli færre.

Og igjen er det en nordmann som ødelegger for United-sjefen.

Her scorer Alexander Tettey mot Manchester United på Old Trafford.

Forrige serierunde var det Joshua King som sto for vinnemålet da Bournemouth slo United 2-1 på Vitality Stadium. En uke senere var det Alexander Tettey som ble matchvinneren på Old Trafford. Nordmannen avsluttet en Norwich-kontring med en solid tupp ned i David De Geas høyre hjørne og sørget for 2-0-ledelse for gjestene i starten av den andre omgangen. Den tuppen kan sende van Gaal ut dørene på Old Trafford.Cameron Jerome scoret Norwich sitt første mål.

Manchester United og Anthony Martial reduserte etter 66 minutter, men all verdens press i sluttminuttene ga ikke uttelling denne gangen heller. Og med det er Manchester United plutselig ni poeng bak serieleder Leicester.

Mange av våre lesere har lest disse sakene i dag:

Les også

Brite knuste nordmennene: – Kong Harald, Erna Solberg, can you hear me?

«The Next One»?

De svake resultatene får flere til å tro at Louis van Gaals tid vil lide samme skjebne for hans forgjenger på Old Trafford. David Moyes ble kalt «The Chosen One» da han tok over for Sir Alex Ferguson, men fikk mindre enn én sesong i Manchester-klubben.

Dermed kan Manchester United få sin tredje manager på under to sesonger (Hvis vi ser bort i fra Ryan Giggs' korte periode på tampen av 13/14-sesongen, jour.anm.). Og ifølge den engelske avisen The Independent kan «The Special One» bli «The Next One».

Jose Mourinho fikk sparken i Chelsea torsdag. Men ifølge avisen skal hans representanter allerede ha kontaktet Manchester United. Managerjobben for de røde djevlene skal være jobben øverst på ønskelisten hos portugiseren.

José Mourinho var i dag til stede under kampen mellom Brighton & Hove Albion og Middlesboroug på AMEX Stadium i Brighton, sammen med tidligere Real Madrid-assistent Aitor Karanka (t.v). Ifølge The Independent ønsker han å bli Manchester United-manager.

Mouriinho var en av managerne Sir Alex Ferguson ville ha som sin etterfølger i United, men Mourinho hadde allerede lovet å returnere til Chelsea. Tre år senere kan Sir Alex kanskje få sitt ønske oppfylt.Men enn så lenge er det hele kun spekulasjoner. Van Gaal er fremdeles manager i Manchester United. Men med nok et pinlig nederlag, kan tiden være i ferd med å renne ut for den erfarene nederlenderen.

Det blir garantert nok av spekulasjoner i tiden fremover.

Vant uten Mourinho

Og mens United fortsatte den dårlige trenden, slo Chelsea til med seier i sin første kamp etter Mourinho fikk sparken. Etter mål av Branislav Ivanovic, Pedro og Oscar vant de blå 3-1 hjemme mot Sunderland. Og før kampen på lørdag, ble det klart at Guus Hiddink blir manager for Chelsea ut sesongen, slik han gjorde i 2009. Men det var fansen som stjal overskriftene i Chelseas seier. Flere av spillerne ble buet på og bannere på tribunen viste at de var langt ifra glade for at Jose Mourinho fikk sparken i klubben.

Stemningen blant Chelsea-fansen blir neppe bedre om Mourinho overtar som manager for rivalen fra Manchester.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport.

Hør og abonnér via Itunes på telefonen din her , via desktop her , eller lytt med ett klikk her:

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk