Stor forbedring for Manchester United

Nike har gjort en mye bedre jobb med Manchester United-draktene for 13-14-sesongen, etter min mening.

NYE DRAKTER: Vår blogger mener Nike og Manchester United har gjort en god jobb.
 • Eivind Aarre
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

I fjor sommer uttrykte jeg at jeg syntes Manchester United-drakten ikke var fin, blant annet fordi den så ut som en duk.

Nå er Uniteds hjemmedrakt for neste sesong bekreftet, og det er bare å gratulere Nike med en fin, moderne og stilren førstedrakt — og en andredrakt som også gjør jobben på en fin måte.

Den røde drakten er akkurat slik den skal være, det eneste jeg kan ha å utsette er kragen. Den får drakten til å virke litt gammeldags. Men bare litt, for dette er en typen krage Nike brukte lang tid på å utvikle, som ser fin ut om snippen er oppe (Cantona style) eller nede. Akkurat dette elementet av drakten har Nike tatt med seg fra Frankrike-draktene til EM i 2012, og de var jeg jo veldig positiv til.

Etter en 12/13-sesong der alle draktene hadde det samme rutemønsteret (Gingham-mønsteret inspirert av Manchesters fortid som storby for tekstilindustri), er det samme mønsteret denne gang resirkulert på en mye bedre og mer effektfull måte, synes jeg.

I førstedrakten - som Nike denne gang helt tydelig ville ha minst mulig striper og elementer på - er rutemønsteret gjemt bort under snippen - det blotte øye vil knapt se det selv på nærbilder på tv. En fin bruk av detaljer, etter min mening.

I andredrakten - som ikke er offisiell ennå, men alt tyder på at det stemmer - er rutemønsteret mye mer prominent, og da synes jeg faktisk det fungerer bedre enn slik det var denne sesongen. Det blir for øvrig spennende å se om United også kommer med en ny, hvit drakt etter den fine hvite utgaven i 12/13-sesongen.

Alt i alt: Manchester Uniteds drakter er en ganske konservativ og flott førstedrakt og en mer sprelsk andredrakt. Helt etter min - og mange supporteres - smak.

Publisert:
 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. Manchester United
 4. Draktbloggen

Mest lest akkurat nå

 1. Flere naboer var vitne til hendelsen

 2. Kristian utlover dusør til den som kan hjelpe ham

 3. Mandag morgen var strømmen rekorddyr

 4. Fikk du med deg nordlyset over Stavanger?

 5. Da PST varslet helse­vesenet på Kongs­berg i 2018, var det en helt annen sak som vakte mest be­kymring

 6. Slik spredte smitten seg fra tv-kanalen til Sødal bede­hus