Alli-dobbel satte fyr på gullkampen i Premier League: - Han er et fenomen

Stoppet seiersrekken til Chelsea.

Dele Alli er helten blant Tottenham-fansen i kveld.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Dele Alli er rett og slett et fenomen, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio etter kampen.

– Det finnes ingen bedre følelse enn å vinne og score. Vi visste at et fullsatt White Hart Lane ville hjelpe oss, og vi vet hvor mye disse kampene betyr for fansen. Vi ville veldig gjerne stoppe Chelsea seiersrekke, sa Dele Alli til TV 2.

- Jeg er stolt og tilfreds. Dette var veldig solid. Vi viste at vi er blitt et konkurransedyktig lag, sa Spurs-manager Mauricio Pochettino.

Chelsea kunne få åtte poengs forsprang med seier mot erkerival Tottenham på White Hart Lane onsdag kveld, og gjøre veien for lagene bak lengre enn mange trodde var mulig å ta igjen.

Men selv om Chelsea sto med 13 seiere på rad, skulle det bli en tøff affære for å vinne nummer 14.

Les også

Bob Bradley i Oslo. Bekrefter møte med NFF

To ganger Eriksen-assist

For i en kamp med mange tøffe dueller og uten mye finspill, var det Tottenham som fant veien til mål først på overtid i den første omgangen.

Frem til da hadde ingen av lagene prestert å få ett eneste skudd på mål, men det var før Dele Alli fikk hodet på innlegget fra Christian Eriksen.

Et såpass strøkent innlegg kan bare krones med en ting: Et vakkert hodestøt i lengste hjørne, over keeper Thibaut Cortouis. 1–0 til Tottenham sekunder før pause.

Les også

John Carew fronter e-post som truer kundene med gebyr: - Dette er ulovlig

Chelsea skapte lite

Noen minutter etter pause trodde mange tv-seere at de så på reprisen av målet, men det var bare Dele Alli som var på plass igjen. Innlegget fra Eriksen var om mulig enda bedre enn det forrige, og headingen til den unge engelskmannen satt bak en flaksende keeper. Da kunne hjemmefansen juble for 2–0-ledelse over de seiersvante naboene.

Dele Alli setter inn 2-0 mot Chelsea onsdag kveld.

Chelsea hadde fram til da i andre omgang sett ut som de var på hugget, klare for å ta igjen hjemmelagets ledelse. De skapte flere gode sjanser, men da Alli satte inn nummer to, gikk lufta noe ut av Contes menn.

Tottenham med i tittelkampen

Speselt Vincent Wanyama gjorde sitt på midtbanen for å ødelegge rytmen i Chelseas angrepsspill.

Willian og Cesc Fabregas var blant spillerne som ble kastet innpå, i den tro om at de skulle skape en redusering. Men slik ble det ikke. Chelsea var ikke i nærheten av å komme tilbake etter 2–0, og Tottenham vant til slutt fortjent.

– Hadde vi utlignet tidlig i andre omgang ville det blitt en annen kamp. Når 2–0 kommer så er kampen omtrent over, sier Chelsea-trener Antonio Conte.

Det gjør at Chelsea nå er fem poeng foran Liverpool på andreplass. Tottenham og Manchester City følger to poeng bak der igjen, med Arsenal rett bak dem igjen.

Det går mot en vanvittig tittelkamp i denne sesongen av Premier League.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk