Keane: - Jeg vil skjelle ut Ferguson om jeg møter ham

Roy Keane langer ut mot sin tidligere sjef i et BBC-intervju.

ORDKRIG: Roy Keane (til venstre) har gitt ut bok og kritiserer sin gamle sjef Sir Alex Ferguson i et intervju på BBC. Her fra da Keane var Sunderland-manager i 2007.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Keane har skapt flere overskrifter den siste uken. I forbindelse med lanseringen av sin nye selvbiografi har han gitt et intervju til BBC, der han kritiserer Ferguson. Årsaken er at Ferguson selv skrev om sine uenigheter med blant andre Keane og David Beckham da skotten ga ut sin selvbiografi i 2013. Det får Keane til å reagere.

— Jeg synes det var galt av ham å kritisere meg og andre spillere. Vi gjorde det bra for klubben, hadde suksess og vant trofeer, og så kommer manageren og kritiserer oss, sier Keane.

— En manager som har tjent millioner av pund på oss, fått statuer og tribuner oppkalt etter seg, og så synes han at han kan kritisere oss uten at noen svarer ham. Hvorfor skal jeg sitter rolig og høre på dette tullet? Nei, det klarer jeg ikke, sier Keane videre.

Les også

Aston Villa-manageren advarer alle i Keanes bok: – Søk dekning!

— Han snakker tøv

Den tidligere midtbanespilleren, som nå er assistenttrener for Aston Villa og Irland, får spørsmål om hva han ville gjort om han hadde møtt sin tidligere manager.

— Helt ærlig, så tror jeg at jeg hadde skjelt ham ut. Ja, hvorfor ikke? Jeg hadde spurt ham om hvorfor han snakker tøv om oss, hvorfor han snakker ned meg og andre som har gjort det bra for ham. Jeg er 43 år nå, skal jeg være redd ham? Fotballverden er liten, så jeg er sikker på at våre veier krysses snart. Jeg gleder meg til det, avslutter Keane i smakebiten som TV-kanalen har lagt ut fra intervjuet.

Keane spilte under Ferguson i Manchester United fra 1993 til 2005. En uenighet med Ferguson gjorde sitt til at han forlot klubben og dro til Celtic.

(©NTB)

Les også

 1. Håland: - Keane må tåle noen stikk selv når han er så breial

 2. Keane hevder Solskjær ble truet med sparken

 3. Keane: - Det er ting jeg angrer på. Taklingen på Håland er ikke en av dem.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Manchester United

Mest lest akkurat nå

 1. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

 2. Ståle Kyllingstad tar nytt grep, nå i fabrikken på Jæren som blant annet laget utemøbler for New York

 3. Slik «ranet» Kina et av verdens fattigste land

 4. Alle nye henvendelser fra tidligere barnevernsbarn skal besvares med et tilbud om et møte

 5. – Det blir litt mykje, NRK. Litt nærsynt

 6. Kjell (64) har gratis strøm: – Får betalt for å dusje