Solskjær: - Hvorfor skulle ikke jeg være riktig mann?

Solskjær, Hangeland, Møller Dæhli, Riise, Berget og Wolff Eikrem har rykket ned.

NÅ ER DET OVER: Ole Gunnar Solskjær kan ikke lenger klamre seg til teorien. Cardiff har rykket ned.
 • Martin K. Andersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

NEWCASTLE — CARDIFF 3-0, STOKE - FULHAM 4-1, MANCHESTER UNITED - SUNDERLAND 0-1

Nedrykket ble definitivt og teoretisk spikret for de norske kontingentene i Cardiff og Fulham i lørdagens ettermiddagsrunde.

Verken Cardiff eller Fulham klarte å gjøre sin egen del av jobben. Og da Manchester United gjorde vondt verre for de «norske» lagene ved å tape mot nedrykksrivalen Sunderland, så ble utfallet trist for de norske.

Cardiff har nå fem poeng opp til sikker plass, Fulham har fire opp. Og det er kun én kamp igjen.

— Det at vi har rykket ned er en av de bitreste skuffelsene i både min og i flere av spillernes karrierer, sa Solskjær ifølge Cardiffs Twitter-konto etter kampslutt.

Spørsmålet om 41-åringen fra Kristiansund er riktig mann til å lede Cardiff i fremtiden kom kjapt på pressekonferansen, skriver NTB.

— Ja, hvorfor ikke? Jeg er veldig interessert i fotball og har sett mange kamper. Jeg synes ikke du skal bekymre deg for det, var Solskjærs svar til BBC.

— Jeg har en kontrakt med klubben, og vi har hatt flere møter. Jeg planlegger neste kamp, så planlegger vi fremtiden, la Solskjær til.

Til tross for at Cardiff-fansen ikke har fått servert mange poeng under Solskjærs ledelse så langt, tror han waliserne skal få se Cardiff slå umiddelbart tilbake.

— Vi hadde fire sesonger, før denne, hvor vi var i toppen. Nå går vi ned, tar ett steg tilbake. Vi må vise karakter og komme umiddelbart opp igjen, sa Solskjær.

I tillegg til Cardiff og Fulham er også Alexander Tetteys Norwich i kjempetrøbbel etter Sunderlands overraskende seier på Old Trafford. Norwich spiller først søndag, og da er det Chelsea borte som venter. Taper de der er det bare tynn teori (usannsynlig innhenting av målforskjell) som kan berge Norwich.

Dæhli syk

Ole Gunnar Solskjærs Cardiff trengte tre poeng borte mot Newcastle. Men da den første scoringen kom i nordøst, så var det hjemmelaget som satte den.

Shola Ameobi satte inn 1-0 for Newcastle, og tross noen store Cardiff-sjanser ble det ikke bortemål. I stedet økte Loic Remy og Steven Taylor til 2-0 og 3-0 rett før slutt.

Magnus Wolff Eikrem kom inn som innbytter fem minutter før slutt, mens Jo Inge Berget ble sittende på benken kampen ut. Mats Møller Dæhli var syk og ikke med i kamptroppen.

— Med tanke på de sjansene vi skapte og den innsatsen vi la ned, burde vi ha vunnet kampen. Ser man på hvordan vi har gjort det denne sesongen, så er det fortjent at vi ligger der vi gjør, sa Solskjær til BBC.

Intet hell

Om Solskjær og hans kompani hadde en tung dag, så hadde Fulham like lite å juble for.

Både Brede Hangeland og John Arne Riise var med fra start, uten at det ga noen stor giv for London-laget borte mot Stoke.

Peter Odemwingie gjorde 1-0 for Stoke etter 39 minutter, Marko Arnautovic 2-0 etter 54 og Oussama Assaidi 3-0 etter 73. Kieran Richardson reduserte én gang, men Jonathan Walters satte inn 4-1 åtte minutter før slutt.

Dermed ble ikke Felix Magath den redningsmannen som Fulham hadde håpet.

— Jeg har aldri tidligere rykket ned, før i dag. Jeg er veldig lei meg. Jeg må unnskylde meg for å ikke takle situasjonen. Klubben ønsket at jeg skulle prøve – det gjorde jeg, sa Fulham-manageren ifølge BBC.

Solskjær avstår på sin side foreløpig fra å oppsummere sesongen.

— Dette er ikke tidspunktet for å se tilbake på sesongen. Vi skal konsentrere oss om å gjøre en god innsats i kampen mot Chelsea neste helg, sier kristiansunderen.

Les også

 1. Lillebror Riise om storebrorens nedrykkskamp: - Selvtilliten er helt borte

 2. Nå kan det norske England-eventyret være over

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Newcastle United FC
 4. Cardiff City

Premier League

SVUTMP
1Chelsea97112332022
2Liverpool96302762121
3Manchester City96212041620
4West Ham United95221610617
5Brighton & Hove Albion943299015
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Navnet på omkommet MC-fører i Sandnes frigitt

 2. Eldre kvinne kjørte gjennom gangsti på Stokka

 3. Derfor bråker det i Vågen for tiden

 4. – Akkurat nå ligger strøm­prisen i Sverige og Danmark på 15 øre. Hvordan forklarer dere det? Vi betaler 82 øre

 5. Denne leverandøren har de minst fornøyde kundene

 6. Ap og Sp snakker varmt om å hjelpe med høye strøm­priser, men glipper på et av de viktigste til­takene