Dommeren måtte gripe inn og stoppe gigantkampen

Floyd Mayweather utropt til vinner, men ekspert mener Conor McGregor «sjokkerte» bokseverdenen.

Her fyrer Floyd Mayweather løs mot Conor McGregor i Las Vegas.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Natt til søndag kom duellen hele bokseverdenen har ventet på: Legendariske Floyd Mayweather (40) møtte MMA-stjernen Conor McGregor (29) i ringen.

TV-seerne fikk se en underholdende kamp, som var over i 10. runde. Da grep dommeren inn etter at Mayweather fikk inn en slagserie mot McGregor. Dommeren stoppet kampen, og Mayweather ble utropt til vinner.

McGregor setter ikke pris på beslutningen.

– Jeg må gi Floyd respekt. Han har hatt en stor karrière. Dommeren skulle latt meg få fortsette kampen, jeg var jo ikke i gulvet, sier McGregor til TV-kanalen Showtime.

Fikk du med deg dette? Før kampen uttrykte erfaren lege sin store uro:

Les også

Erfaren lege advarer: – Det er én ting jeg virkelig, virkelig frykter

– Tøff motstander

Dermed vant Mayweather sin 50. proffseier av 50 mulige. Amerikaneren valgte en mer offensiv stil enn vanlig.

– Han (McGregor, journ. anm.) var en tøff motstander, vi ga fansen det de ville ha. Han var mye bedre enn det jeg trodde, og brukte forskjellig vinkler, men jeg var best, sier Mayweather.

Han påpekte også at «boksingens rykte» sto på spill i denne kampen.

– Sjokkerte bokseverdenen

Irske McGregor får imidlertid også ros. Mange mente han ville bli fullstendig overkjørt i kampen, men han viste seg å være en verdig motstander for Mayweather. McGregor var fullt på høyde i de fire første rundene, men gikk etter hvert tom for krefter.

– McGregor har fullstendig sjokkert bokseverdenen, som han sa han ville gjøre, sa BBCs bokseekspert Steve Bunce under runde 7.

McGregor holdt imidlertid ikke alt han hadde lovet. Før kampen uttalte han at han ville vinne i løpet av de første rundene, og gå ned i historien som en «Gud» innen boksing.

Kampen natt til søndag, som ble arrangert i Las Vegas, er tidenes største rent kommersielt sett. Spillerne forventes å håve inn i overkant av 2 milliarder kroner totalt.

Publisert: