Opptøyer stoppet høyrisikokamp

Stygge scener i kampen mellom Serbia og Albania etter at den drone med et politisk budskap ble sendt over banen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Lagene så ut til å skulle gå i garderoben etter en omgang uten scoringer eller spesielt mye dramatikk. Men så fulgte et fryktelig kaos både på banen, på sidelinjen og på tribunene etter 42 minutters spill.

Det hele startet da en drone med et albansk flagg og et politisk budskap ble sendt over banen. Det ble tatt svært dårlig imot hos hjemmelagets spillere og supportere. En av de serbiske spillerne, Stefan Mitrovic, hoppet opp og fikk dratt ned flagget. Da var kaoset i gang.

Flere albanske spillere gikk løs på ham, og det oppsto håndgemeng blant alle spillerne. Serbiske tilskuere prøvde å storme banen og blande seg inn, men ble møtt av opprørspoliti og tåregass.

Løp i garderoben

Bluss ble tent opp på tribunen, og flere objekter ble kastet mot banen. De albanske spillerne valgte å løpe i sikkerhet i garderoben, etter at dommer Martin Atkinson hadde stanset kampen.

Etter hvert fikk sikkerhetspersonell roet ned gemyttene noe. Over høyttaleranlegget ble det sagt at kampen skulle starte igjen. Rundt 45 minutter etter at lagene gikk av banen kom i stedet beskjeden om at kampen ikke ville bli gjenopptatt.

– Vi ønsket å fortsette, og vi skjermet de albanske spillerne hele veien inn i garderoben. Likevel sa albanerne at de verken fysisk eller mentalt var i stand til å spille videre, sa Serbias lagkaptein Branislav Ivanovic.

Pågrepet

Nå er det nå opp til UEFA å finne ut om kampen skal spilles ferdig på et senere tidspunkt, eller om det ender i en annen løsning.

– Dette er en beklagelig situasjon som både jeg, dommeren og sikkerhetsrådgiveren vil levere rapport om. Omstendighetene var slik at kampen ikke kunne fortsette, sa UEFAs kampdelegat Harry Been.

– Jeg kan ikke kommentere hvem eller hva som har skylden.

Kampene mellom de to lagene på Balkan har naturlig nok vært pekt ut som høyrisikokamper. De to landenes fotballforbund ble enige om at ingen bortesupportere skulle få komme inn på noen av kampene. Likevel var 3500 politifolk i arbeid under kampen. (©NTB)

Publisert: