Graabak gikk en råsterk sisterunde - ble nummer to

27-åringen fra Trondheim imponerte.

Jørgen Graabak ble nummer to i Italia.
  • sindre.trygsland@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

27-åringen fra Trondheim spurtet inn til annenplass etter en gnistrende sisterunde. Graabak gikk ut som nummer seks i langrennet.

Johannes Rydzek var raskest og tok Tysklands første kombinertseier i vinter, mens østerrikske Mario Seidl, som ledet klart etter hopprennet, ble nummer tre.

Jarl Magnus Riiber ble nummer fire, mens Jan Schmid kom i mål på 9.-plass, et drøyt minutt bak vinneren.

Under den provisoriske konkurranseomgangen fredag traff Graabak et TV-kamera i tilløpet. Han kom fra den skremmende hendelsen uskadd og viste at han ikke hadde latt seg skremme.

– Etter en litt rar hoppomgang i går var det godt å være tilbake i bakken og få til et godt hopp uten noe trøbbel. Det ble et spennende langrenn med Mario i front fra start. Det var gøy å konkurrere, sa Graabak i et intervju publisert av FIS.

Les også

Graabak traff TV-kamera i tilløpet: - Livsfarlig

Rask trio

Riiber gikk ut som nummer to, 39 sekunder bak ledende Mario Seidl fra Østerrike. Den norske kometen, som har vært helt overlegen denne sesongen, knappet tidlig inn tid. Halvveis var avstanden på 18 sekunder, mens en trio bestående av Jørgen Graabak, Johannes Rydzek og Akito Watabe fulgte like bak.

Ut på den tredje av fire runder ble en trio til en kvartett, da Riiber ble hentet inn. De fire slet lenge med å knappe inn på Seidl, men virket mer interessert i hvem som skulle dra gruppen.

Sterk avslutning

Med en drøy kilometer igjen klinte virkelig Rydzek til og fikk Jørgen Graabak på slep. De to hentet inn Seidl. Rydzek ble for sterk i avslutningen, og dermed ble det en kamp om annenplassen for Graabak.

Av øvrige norske ble Jens Luraas Oftebro nummer 17, Espen Andersen kom på 28.-plass. mens Espen Bjørnstad ble diskvalifisert etter å ha brutt hoppdressreglene.

Jarl Magnus Riiber leder fortsatt verdenscupen soleklart. Han har 680 poeng. Johannes Rydzek på annenplass har 401 poeng. En nordmann har ikke vunnet verdenscupen i kombinert siden 1999.

(©NTB)

Publisert: