Tottenham-keeperen stoppet United-stjernene

Hugo Lloris tok det som kom og sørget for at Tottenham og Manchester United spilte 0-0.

FULL STOPP: Hugo LLoris stoppet forsøkene fra Manchester United-spillerne da Tottenham og United spilte 0-0 på White Hart Lane.
 • Kjetil Flygind
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Tottenham og Manchester United har spilt noen dramatiske og innholdsrike kamper seg i mellom de siste sesongene. Med dommeravgjørelser, straffespark og mål som ikke er blitt dømt, som noen av ingrediensene.

Ni kamper direkte i Premier League. Følg kampene her

Søndagens oppgjør på White Hart Lane ble også underholdende, men målløst og uten de store kontroversene.

For selv om begge lag hadde sine sjanser, og langt på vei en omgang hver, var hjemmelagets keeper for god for United-spillerne. Og hjemmelagets spillere for upresise i de avgjørende øyeblikkene.

— Vi var fantastiske i 1. omgang. Men hvis du ikke scorer på sjansene dine, så vinner du ikke, sier United-manager Louis van Gaal til klubben egne nettsider.

Han føler laget tapte to poeng.

— Det var skuffende.

Manchester United-manageren gjorde ingen endringer på sitt lag som slo Newcastle 3-1 på Old Trafford 2. juledag, noe som er første gang på over to år United stiller med likt lag i to kamper på rad. Mens Tottenham-sjef Mauricio Pochettino gjorde fire bytter på laget som slo Leicester 2-1 fredag.

Mata i stolpen

United tok grep om oppgjøret fra start og skapte noen halvfarligheter foran Hugo Lloris i Spurs-buret. Men hjemmelaget fikk klarert da Radamel Falcao fikk muligheten etter syv minutters spill.

Samme mann var på farten etter 18 minutter, men avslutningen ble for puslete og Lloris kunne enkelt plukke avslutningen.

David de Gea reddet Harry Kanes forsøk midtveis i 1. omgang på White Hart Lane.

Minuttet senere var Tottenham farlig frempå. En lekker chip inn bak United-forsvaret fant Harry Kane. Men David de Gea reddet greit.Etter 21 minutter ble Robin van Persie felt på 22 meter. Frisparket tok Juan Mata. Ballen traff stolpen, og United-spillerne sto i kø for å få ballen over streken. Men hverken Falcao eller Van Persie fikk stokket beina, og Tottenham fikk klarert.

Og nå skjedde det mye i London. Like etter fikk Phil Jones muligheten til å sende gjestene foran, men assistentdommeren vinket for offside. Reprisen viste at ballen faktisk var inne. Men det spiller liten rolle så lenge det ble blåst.

Lloris-show

Fem minutter før pause måtte hjemmelagets keeper igjen i aksjon. Plutselig sto Robin van Persie alene foran franskmannen. Han tok ned ballen, og forsøkte å dra seg forbi. Men Tottenham-keeperen ventet og ventet før han reddet mesterlig.

Minuttet før halvtid fikk han vippet ballen over mål da Ashley Young forsøkte seg fra distanse. Ingen klarte å overliste Hugo Lloris.

Robin van Persie hadde all verdens tid alene med Hugo Lloris. Men Spurs-keeperen gikk seirende ut av duellen.

Som var 1. omgangs beste spiller på White Hart Lane. Spillerne gikk i garderoben, oppgjøret var målløst til pause.Tottenham klarte å legge press på gjestene i innledningen på 2. omgang. Men heller ikke hjemmelaget klarte å ballen i mål.

Og slik fortsatte det. Robin van Persie fikk muligheten ti minutter etter pause, men ballen ville ikke inn.

Det ble lenger mellom sjansene utover i 2. omgang. Kanskje begynner spillerne å merke det tøffe juleprogrammet. For mye av spillet foregikk rundt midtbanen. Og feilprosenten i pasningsspillet var også høy.

— Vi ble slitrne på grunn av kampprogrammet. Det var ikke fotball i 2. omgang. Det var en kamp for å overleve. Byttene vi gjorde etter pause var på grunn av trøtte spillere. Ikke på grunn av noen var dårlige, kommenterte Van Gaal.

Tilbake fra skade

Tottenham hadde et lite initiativ i 2. omgang, men klarte ikke å skape all verden. Christian Eriksen forsøkte seg på frispark fra 25 meter et snaut kvarter før slutt, men skuddet skapte ikke nevneverdige problemer for David de Gea i United-målet.

For Manchester United-fansen ble kampen et gjensyn med Luke Shaw. Forsvarsspilleren er tilbake fra skade, og Rafael spilte 2. omgang på sin vante høyrebackplass. Dermed begynner skadeproblemene til Louis van Gaal & co så mått å slippe taket.

Tottenham skapte sin største sjanse i kampen ti minutter før slutt. Harry Kane satte elegant opp Ryan Mason. Men fra seks meter banket han ballen over mål.

Der hvor gjestene fra Manchester var best i 1. omgang, hadde Tottenham et spillemessig overtak de siste 45. Men ingen av lagene fikk tellende resultat, og dermed endte det 0-0 i London.

Les også

 1. Rooney har ikke gitt opp gullkampen

 2. Tomålshelten Rooney herjet da United tangerte rekord

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Tottenham Hotspur FC
 4. Manchester United

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Bodde i hver sin etasje i boligblokk i Stavanger

 2. Slutt på testing i skole og barnehage i Stavanger

 3. Gjesdal-ordføreren har fått ny kreftbeskjed: – Et hardt slag i mellomgulvet

 4. Kjørte på elsparkesyklist i fotgjengerfelt – får beholde førerkortet

 5. Ombo uten strøm i fire timer

 6. «Regjeringen er villig til å gjøre hva som helst for å bekjempe strømkrisa – bortsett fra det som virker»