Hegerbergs stikk til fotballgutta: - Kan ikke komme 45 minutter for sent

Herre— og kvinnelandslaget skulle trene sammen klokken 19.00, men da fellestreningen startet var ingen av Høgmos menn der..

Ada Hegerberg med nevøen Elmar på armen. Herrelandslagssjef Per-Mathias Høgmo gratulerer med en fantastisk sesong.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

ULLEVAAL STADION: Felles trening med landslagene for begge kjønn fra klokken 19-20 sto det i innkallelsen fra Norges Fotballforbund, men de tre første kvarterene var det bare kvinner å se ute på det grønne Ullevaal-gresset. Omsider kom også laget til Per-Mathias Høgmo, muligens litt satt ut av den lange reisen fra Porto tidligere på dagen, kanskje også litt tomme for energi etter 0-3-tapet søndag kveld.

Etter økten skulle også seks spillere, tre av hvert kjønn, motta Gullklokka som bevis på at de har spilt 25 landskamper for Norge.

Blant de var Ada Hegerberg, Lyon-spissen som sist torsdag scoret i og vant Champions League-finalen. Dermed var hun naturlig nok også den største profilen på Ullevaal-gresset.

— Det har vært mye følelser og en ekstremt bra feiring sammen med laget, vi fikk avsluttet med stil, sier hun om dagene etter triumfen.

— Vi tok med oss hele gjengen og dro til St. Tropez i to dager, og resten sier seg vel nesten selv når du har vunnet Champions League, legger hun til.

Les også

Ada Hegerberg og Lyon vant Champions League: - Den største dagen i mitt liv

Én nasjon

Herrelandslaget er inne i en trå periode etter at EM-plassen glapp i omspillet mot Ungarn sist høst. Nå handler alt om å bygge seg opp og gjøre seg klar til VM-kvalifiseringen som starter med at Tyskland kommer til Ullevaal 4. september.

Herre- og kvinnelandslaget trente sammen på Ullevaal mandag kveld. Ada Hegerberg var imidlertid ikke nevneverdig imponert av at herrene kom 45 minutter for sent.

Har så en fersk Champions League-mester noe å lære bort til landslagsgutta?— Det må være det å komme på tiden da, vi var her klokka syv. Du kan ikke komme 45 minutter for sent, sier Hegerberg og ler, og legger til at handler om «å støtte hverandre, vi er jo én nasjon, det å ha en god stemning mellom begge lagene».

Det er hun vant med fra klubben Lyon, hvor ledelsen har vært veldig opptatt av at man skal tenke helhetlig om klubben, både kvinne- og herrelag.

Les også

Tallene som gir Høgmo hodeverk

Les også

Helland hentes inn i landslagstroppen

Stolte

Landslagssjef Roger Finjord var naturlig nok fornøyd med å ha en fersk mesterligavinner i troppen. Han tror det er positivt for hele troppen

— Jeg tror jentene er stolte av hverandre, og når de har spillere som er ute og får det til, sier landslagssjefen.

Han tror det er felles utfordringer for spillerne både på herre- og kvinnelaget.

— Det handler om hvilke muligheter du får som landslagsspillere. Når herrelaget var på sitt beste på 90-tallet så hadde de også spillere i de store ligaene. Vi har en del spillere på laget vårt nå som står overfor viktige lag.

Ada Hegerberg, fersk Champions League-mester, var det naturlig midtpunktet under mandagens landslagstrening på Ullevaal.

Også lagvenninnene gleder seg over det som Hegerberg har vært med på denne sesongen. Ikke bare vant hun Champions League, men hun vant også fransk liga og cup og ble toppscorer både i hjemlandet og i Europa.— Det er veldig kult, det er ikke mange nordmenn som har fått oppleve det. Det er kult å spille på lag med en, sier Lene Mykjåland, som lar seg inspirere av hva man kan oppnå om man jobber like hardt som det hun vet Hegerberg har gjort.

Les også

Høgmo slapp ikke til spilleren «alle» ville se

Lar seg inspirere

Ingvild Stensland er den andre i dagens tropp som har vunnet Champions League. Også hun vant den gjeveste klubbturneringen som Lyon-spiller.

— Det er kjempepositivt for laget vårt at vi har spillere ute i Europa som gjør det bra. Hun kommer tilbake med masse energi, og vi er veldig stolte av det hun har gjort. Det er veldig inspirerende for oss andre, og bra at hun tar med seg den erfaringen inn i laget.

PS: De andre som fikk Gullklokka var Stefan Johansen, Ingvild Moe Wold, Vegard Forren, Emile Haavi og Markus Henriksen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene:

Publisert: