Tottenham-sjefen sammenligner Brexit-avstemning med en bilkræsj

Mauricio Pochettino kritiserer hvordan britiske politikere har håndtert situasjonen.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino tviler på at det er lurt med en ny Brexit-avstemning. Her sitter han på trenerbenken under Tottenhams kamp mot Cardiff i oktober.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Få fotballprofiler liker å kaste seg inn i politiske diskusjoner. På en pressekonferanse fredag var imidlertid Tottenham-manager Mauricio Pochettino klokkeklar angående Brexit.

To år er gått siden flertallet av den britiske befolkningen stemte for å trekke seg fra EU. Liverpool-manager Jürgen Klopp har tidligere etterlyst en ny folkeavstemning. Argentinske Pochettino mener imidlertid at selv den første folkeavstemningen var en tabbe.

– Jeg synes det er så synd, for dette er en situasjon som bør bli håndtert av menneskene som har all informasjonen, som kjenner til virkeligheten, sier Pochettino.

– Det er ikke rettferdig å overlate (befolkningen, journ.anm.) beslutningen til oss, for det får konsekvenser.

  • Har du fått med deg at Brexit bekymrer Manchester United også? Hvis ikke, kan du lese mer her.

Bruker managerjobben som eksempel

To år etter folkeavstemningen virker det usikkert hvordan forhandlingene mellom Storbritannia og EU vil ende. En ny folkeavstemning er også et scenario som er blitt nevnt.

Parallelt med prosessen har det vært intern uro i landets to største partier, Labour og De Konservative.

Mauricio Pochettino er én av de mest ettertraktede managerne i verden. Han begynte managerkarrieren i Barcelona-klubben Espanyol, men har de siste årene ledet Southampton og Tottenham i engelske Premier League. Her klemmer Pochettino Tottenhams danske midtbanespiller Christian Eriksen etter en kamp mellom Liverpool og Tottenham i februar.

Pochettino, som har ledet Tottenham siden 2014, sier at han er usikker på om Brexit er en god idé eller ikke. Han er imidlertid klar på at folkeavstemningen aldri burde skjedd, og bruker sin egen rolle som fotballmanager som eksempel:

– Jeg er ansvarlig for å ta ut laget. Jeg må ta ansvar. Jeg kan ikke spørre fansen om hvem som skal spille. Jeg vet hva konsekvensen er hvis jeg velger feil spillere og får dårlige resultater, men det er urettferdig å legge ansvaret på andre.

Klopp: – EU er den beste ideen vi har hatt

I september åpnet opposisjonspartiet Labour for en ny folkeavstemning om Brexit. Pochettino håper imidlertid at landets politikere kan finne en annen løsning.

– Det viktigste for meg er å bruke sunn fornuft. Dersom politikere skjønner at det vil bli tøft og dårlig for England, hvorfor ikke gå tilbake of forklare hvordan konsekvensene blir? Hvis ikke, er det som at du er i ferd med å kræsje, men fortsetter likevel.

I motsetning til Pochettino, er Liverpool-manager Jürgen Klopp klokkeklar på hvorvidt Storbritannia bør forlate eller fortsette i EU.

– EU er ikke perfekt, men det er den beste ideen vi har hatt, sa Klopp i et intervju med The Guardian i april.

– Historien har alltid vist at vi kan løse problemer om vi holder sammen. Når vi er adskilt, begynner vi å slåss. Det finnes ikke ett øyeblikk i historien der splittelse har skapt suksess. Derfor synes jeg at Brexit gir null mening,

Jürgen Klopp mener Storbritannia bør bli i EU.
Publisert: