Norges bruttotropp til EM kom i dag. To lokale fikk gladmelding.

En av Tertnes’ nøkkelspillere er med, men hun har liten tro på å få spille mesterskapet.

BRUTTOTROPPEN: Vilde Ingeborg Johansen er tatt ut i Norges bruttotropp til EM.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Norges bruttotropp på 28 navn ble lagt ut på nettsidene til Det europeiske håndballforbundet (EHF) tirsdag.

For lokalhåndballen i Hordaland er to navn ekstra interessante: Emilie Christensen fra Os, som mesterskapsdebuterte siste vinter, er som ventet i bruttotroppen. Også Tertnes’ strekspiller Vilde Ingeborg Johansen er tatt ut i bruttotroppen, men hun blir overrasket om hun får spille selve mesterskapet.

– Heidi (Løke), Kari (Brattset) og Vilde Ingstad, som jeg konkurrerer mot, har vært veldig gode i høst. Sånn sett er ikke sjansene mine så store, sier Vilde Johansen til BT.

Hun mener noe må skje med et av de tre andre strekalternativene, skal det bli plass i troppen.

– Det ønsker jeg selvsagt ikke, men skulle det mot formodning skje, er jeg klar til å steppe inn, sier Johansen.

Hun finner det uansett motiverende å være i bruttotroppen.

– Det er alltid kjekt å vite at man vurderes til et mesterskap. Det er et tegn på at jeg har gjort mye riktig i treningsarbeidet, sier Johansen.

MESTERSKAPSRØM: – Det er veldig motiverende å være i denne flokken (bruttotroppen), det er ikke et hvilket-som-helst landslag heller, sier Johansen, som er tydelig på at hun en dag vil spille mesterskap for Norge.

Sulland er med

En annen spiller som er inne, er Linn Jørum Sulland har ikke spilt for Norge de to siste årene. Hennes forrige mesterskap var da det ble norsk VM-gull i 2015. Året etter var hun skadd og gikk glipp av OL.

Det var ikke uventet at Vipers-stjernen kom med i bruttotroppen. Nora Mørk er satt på sidelinjen i lang tid etter nok en kneoperasjon. I tillegg er Stine Skogrand gravid og tar ikke del i Frankrike-EM før jul.

– Hun er ikke uaktuell. Ingen spillere som signaliserer at de ønsker å spille på landslaget, er i utgangspunktet uaktuelle, sa Hergeirsson til NTB om Sulland for fire uker siden.

Kuttes ned til 16

Flere håndballeksperter stusset på at hun ikke var med i VM-troppen i fjor eller ble hentet inn i løpet av mesterskapet. Der tapte Norge finalen mot Frankrike etter en sjelden tam norsk kamp.

– Vi har i den senere tid valgt å jobbe med spillere også med tanke på framtiden. Det betyr ikke at en spiller som Linn kan ikke kan være del av en framtid med litt kortere perspektiv, forklarte Hergeirsson.

Den endelige EM-troppen offentliggjøres 6. november. Da kuttes listen ned til 16 navn. Rett før EM spiller Norge tre kamper på hjemmebane mot Ungarn, Danmark og Frankrike.

Europamesterskapet går i Frankrike. Norge åpner 1. desember.

Dette er Norges bruttotropp:

Målvakter: Katrine Lunde, Silje Solberg, Emily Stang Sando og Kari Aalvik Grimsbø.

Utespillere: Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic, Emilie Hegh Arntzen, Silje Waade, Linn Jørum Sulland, Henny Reistad, Jeanett Kristiansen, Tonje Enkerud, Moa Høgdahl, Emilie Christensen, Helene Fauske, Ingvild Bakkerud, Marta Tomac, Kari Brattset, Heidi Løke, Vilde Ingstad, Vilde Johansen, Sanna Solberg, Camilla Herrem, Thea Mørk, Marit Røsberg Jacobsen, Malin Aune og Maja Jakobsen.

Publisert:
  1. SK Brann
  2. Webview
  3. Kvinnelandslaget håndball

Mest lest akkurat nå

  1. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

  2. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

  3. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

  4. Veton Berisha etter hat tricket: – Serie­gull med Viking ville vært det største

  5. Mia Gundersen og Espen Hana er aller best når de får skuldrene ned, puppene opp og herjer med seg selv

  6. – Problem­stillingen med parkerings­plasser ved Nye SUS er alvorlig