Norge-landskamp utsatt: – Dette var kjedelig

Norges kamp mot Hviterussland er utsatt.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Norges kvinnelandslag i fotball spiller ikke mot Hviterussland på Ullevaal førstkommende onsdag. Oppgjøret i EM-kvalifiseringen flyttes til over nyttår.

Det opplyser Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Usikkerhet rundt smittesituasjonen i den hviterussiske troppen oppgis som årsak til at kampen blir utsatt til februar. Et strengt norsk karanteneregelverk har også spilt en rolle i avgjørelsen, som lagene har tatt sammen med Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

– Dette var kjedelig. Vi hadde sett fram til å spille kampen på Ullevaal, men det er lite å få gjort noe med. Vi har stor respekt for situasjonen i samfunnet og må være forberedt på at sånt kan skje i tiden vi er inne i nå, sier landslagssjef Martin Sjögren.

Norge topper sin EM-kvalifiseringsgruppe suverent etter fem strake seirer, og de trenger bare én triumf til for å innkassere billett til mesterskapet i England i 2022. Den kunne de sikret mot Hviterrussland.

Norges neste kamp blir borte mot Wales 27. oktober. Uavgjort eller seier der vil kvalifisere Norge for EM i 2022.

– Vi gjør om litt på planleggingen, men får mer tid enn vanlig til trening og jobbing med detaljene. Vi skal benytte tiden godt til å forberede oss til Wales-kampen best mulig og gleder oss til ny samling, sier Sjögren.

1. desember skal Norge møte England til privatlandskamp i Sheffield.

(©NTB)

Publisert: