Kristoffer Brun tok EM-gull i roing

Kristoffer Brun slo til på egen hånd og tok gullet i en jevn A-finale i lettvekt singlesculler i EM i polske Poznan.

Kristoffer Brun kunne glise for EM-gull søndag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Bergenseren åpnet rolig og avanserte sterkt utover i finalen. Brun lå på 2. plass da det gjensto 500 meter og sikret seieren da irske Fintan McCarthy kollapset på tampen.

Italieneren Niels Torre ble slått med 36 hundredels sekund av Brun og tok sølvet, mens McCarthy måtte ta til takke med bronsemedaljen etter å ha ledet nesten hele løpet.

– Jeg hadde en forhåpning om å vinne, men jeg kan ikke si at jeg forventet det. Dette er en gøy bekreftelse på at man gjør noe riktig på trening, og det var godt å få en konkurranse på tampen av en lang, men konkurransefattig sesong. Dette er kult å ta med seg, sier Brun til NTB.

Kristoffer Brun var sterkeste av alle igjen.

Alene

32-åringen ror normalt lettvekt dobbeltsculler sammen med Are Strandli, men denne sesongen har han måttet satse i singlesculleren ettersom makkeren valgte å ta en koronapause.

Det ga suksess umiddelbart i EM. Gullet er Bruns første i EM, og hans første individuelle medalje internasjonalt.

– Det er jo annerledes når man er vant til å være to, for man har ikke så mange å sparre med. Det er en annen måte å forberede seg på. Men selve konkurransen er mye det samme, de samme utfordringene og de samme tekniske tingene, sier Brun.

– Nå blir det treningsfri i en uke iallfall, og så begynner vi vel OL-oppkjøringen i starten av november.

Les også

Kjørte hundre mil i bobil til EM: – Det var fine veier og ikke noe å sutre over

Lund på 4. plass

Bruns EM-gull ble en opptur etter at fjorårets EM endte i skuffelse for Norge, som ikke tok en eneste medalje. I år deltar Norge med tre båter: Brun og Maia Lund i lettvekt singlesculler og Kjetil Borch i singlesculler.

Lund endte på 4. plass i sin A-finale tidligere søndag. Den spurtsterke bergenseren avanserte to plasser i siste halvdel av løpet, men det holdt ikke til å klatre opp på seierspallen.

Det klarte derimot Borch, som tok bronse etter en svært dramatisk finale i singlesculleren. Han ble slått av Sverri Nielsen og Natan Wegrzycki-Szymczyk, men kom seg så vidt foran regjerende mester Oliver Zeidler.

Kort etter Borchs finale, skulle rotrioen sette kursen hjem mot Norge. De må kjøre bobil fordi flyturen deres til Polen ble kansellert. Bilturen fra Poznan er på over hundre mil.

Publisert: