Motstanderen avga to positive virustester før Ruud-møte

Tennisspilleren Benoit Paire var nylig isolert som følge av koronasmitte. Bare dager før onsdagens kamp mot Casper Ruud testet han positivt to ganger til.

Benoit Paire møtte Casper Ruud onsdag. Foto: Daniel Bockwoldt / DPA

  • NTB
Publisert: Publisert:

Det avslører Paire etter å ha trukket seg i annet sett mot Ruud i 1.-rundekampen i ATP-turneringen i Hamburg.

Franskmannen sa ifølge nyhetsbyrået DPA at han har testet positivt ved to anledninger etter å ha kommet til Tyskland, men at han fikk spille fordi han deretter leverte en negativ koronaprøve.

– Den eneste negative testen var fra i går, men før det var det to positive på rad, sier franskmannen.

– Casper fikk ikke beskjed

I et intervju med VG sier pappa og trener Christian Ruud at de ikke kjente til at Paire hadde testet positivt i forkant av kampen.

– Casper fikk ikke beskjed om dette. Han har ikke fått noen informasjon. Paire var positiv i US Open, det er rart han har fått korona igjen, sier Christian Ruud til avisen.

Han er ikke til stede i Hamburg.

– Jeg tenker at legene vet bedre enn meg. Om Paire får lov til å starte, så er det vel velbegrunnet. Det er ikke nærkontakt i tennis. Når de er nære i starten for å trekke om å starte serven, så har begge på masker, sier Christian Ruud til VG.

– Jeg forstår det ikke lenger. Jeg er bare lei

Ifølge nettstedet Tennishead stiller Paire spørsmål ved regelverket for koronasmitte. Nylig ble det kjent at en håndfull spillere er fjernet fra kvalifiseringen til Grand Slam-turneringen Roland-Garros på grunn av covid-19.

– ATP må forklare meg hva regelen er. I Paris er noen negative, men kan ikke spille fordi treneren deres er positiv. Her i Tyskland er du positiv og kan spille, sier Paire og legger til:

– Jeg forstår det ikke lenger. Jeg er bare lei.

Les også

Casper Ruud videre i Hamburg – motstanderen trakk seg

Casper Ruud er på plass i Hamburg. Foto: Alfredo Falcone / LaPresse

Gikk glipp av US Open

Den franske tennisstjernen måtte tidligere i høst trekke seg fra US Open fordi han fikk påvist koronasmitte. Deretter ventet ti dager i isolasjon før han i forrige uke deltok i Masters 1000-turneringen i Roma.

Der tapte Paire angivelig med vilje mot den italienske tenåringen Jannik Sinner i 1. runde. Årsaken var at 31-åringen var forbannet fordi han måtte spille allerede mandag i stedet for tirsdag.

– Drittoppsett! Takk. Jeg kom bare med ett krav, og det var å spille tirsdag for å ha en ekstra treningsdag etter det som skjedde med meg i New York. Og fordi jeg møter en italiener, setter dere meg opp på mandag, skrev Paire på Twitter.

Flere tester

Han testet negativt for koronaviruset både i Frankrike etter US Open og i forbindelse med Roma-turneringen. De to nylige positive prøvene kom først i løpet av de siste åtte dagene.

Onsdag tapte Paire det første settet mot Casper Ruud 4-6, før han ga seg på stillingen 0-2 i det andre.

Det er ikke kjent hvorfor han trakk seg fra kampen, og det er foreløpig ingen indikasjoner på at det henger sammen med koronasykdom.

(NTB/100 % Sport)

Publisert:
  1. Casper Ruud
  2. Koronaviruset
  3. Tennis

Mest lest akkurat nå

  1. Koronasmittet person død ved SUS. 32 nye har fått påvist smitte

  2. Moren hans var angiver for nazistene: – Hun kom med noen korte kommentarer om noe hun hadde vært med på

  3. Soppen vokste ut av huset, og sam­boeren sa stopp. Men det var bare begynnelsen

  4. Kortene legges på bordet etter årevis med rus­problemer

  5. Kan komme løsning i lønnsoppgjøret i ettermiddag

  6. Spektakulært umoderne – og nesten spektakulært god