Vindbjart jubler over gjenåpningen: – Ett år for sent, men veldig gledelig

Vindbjarts Christian Follerås gleder seg til lagets første normale trening kommende uke.

Christian Follerås sier at de siste 16 månedene har vært tøffe. Nå gleder Vindbjart-spilleren seg over åpningen av breddeidretten. Her avbildet sammen med Anders Børge, Alla Abdallah, Peiwast Hama og Kawsu Jabai ved en tidligere anledning.
 • Henrik Gill
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Det er helt nydelig. Det var som jeg skrev i gruppesamtalen til laget: Dette kommer ett år for sent, men det er likevel veldig gledelig. Det sier Vindbjarts Christian Follerås til Fædrelandvennen.

RETTELSE: I første versjon av denne saken intervjuet Fædrelandsvennen flere Kristiansand-klubber som jublet over gjenåpningen. Det stemmer dog ikke at man får trene med kontakt kommende uke i Kristiansand, så derfor er de intervjuene tatt ut av saken.Les mer om det i vår nye artikkel om samme tema. I kommuner uten forskrift, som Vennesla, får klubbene derimot trene med kontakt.

Fredag ettermiddag besluttet regjeringen å åpne opp litt mer enn det som er varslet i trinn tre, fra og med søndag 20. juni.

Og samtidig kom det en gladmelding til breddeidretten, som fra søndag kan trene som normalt igjen uten hensyn til enmetersregelen.

– Nå gleder vi oss til første normale trening igjen på mandag. Mange på laget har allerede meldt at det blir småbanespill og turnering på trening. Det har vi ikke fått gjøre på 15 måneder, sier Follerås, som spiller skal spille 3. divisjon for Vindbjart etter sommeren.

Les også

Utsetter seriestarten i barne- og ungdomsfotballen til høsten

– Har vært forferdelig

Breddeidretten har ikke fått trene med kontakt siden Norge stengte ned 12. mars i fjor. Follerås prøver å sette ord på hvordan det har vært for breddespillerne.

– Det har vært helt forferdelig. For min egen del har det vært veldig kjedelig. Men det har gått ekstra mye utover motivasjonen til de på laget som nettopp har bikket 20 år, sier 29-årige Follerås.

Han legger ikke skjul på at breddeidretten har følt seg svært nedprioritert gjennom koronapandemien.

– Vi har følt oss oversett og glemt. Folk har kunnet dra ut å spise og være på byen, mens vi har blitt tråkka ned på, sier Follerås.

Likevel er han nå bare glad for å kunne komme i gang igjen med fotballen.

– Vi har lenge kjent på frustrasjonen. Men når beskjeden endelig kommer er man takknemlig for at man får lov til å gå i gang. Det er lys i enden av verdens lengste tunnel, sier midtstopper Follerås.

Publisert:
 1. Breddeidrett
 2. Fotball
 3. Vindbjart FK
 4. FK Donn
 5. IK Gimletroll

Mest lest akkurat nå

 1. De første sekserne er allerede i boks: – Høy klasse!

 2. Sandnes-kvinne døde – mann i 20-årene siktet for uaktsom kjøring

 3. Folkefesten er i gang

 4. Webkamera: Det koker i Vågen

 5. Røykutvikling fra seilbåt i båthavn

 6. Dame (49) tiltalt for å ha brukt lim på naboens elbillader