Han er Ranheims nye trener: – Jeg føler det er en perfekt match

Hugo Pereira er Ranheims nye hovedtrener ut 2023.

Hugo Pereira har lenge ønsket utfordringen som hovedtrener. Nå får han muligheten i Ranheim.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg føler det er en perfekt match mellom klubbens ambisjoner og mine egne. Jeg er virkelig spent på den kommende tiden, sier Hugo Pereira.

42-åringen har signert en kontrakt ut 2023.

– Det må være en person som kjenner på «passion» og energi på å jobbe innenfor den identiteten vi har – som er en sterk trønderidentitet og å utvikle trønderske spillere. Det skal være et godt menneske.

Dette er beskrivelsen av den trenertypen klubbleder Frank Lidahl og det sju mann store ansettelsesutvalget har lett etter siden Maalen var ferdig i klubben 22. juni.

Har ønsket hovedtrenerjobb

To uker senere er jakten i mål. Ranheims nye hovedtrener er altså Hugo Pereira.

– Hugo er en som matcher veldig mye av det vi har sett etter. Han har god kjennskap til trøndersk fotball etter mange år i byen, og har bred faglig kompetanse, sier Frank Lidahl.

Trenerjobben for Ranheim er Pereiras første som hovedtrener.

– Det er en stor forskjell på å være assistent og hovedtrener. Men det er en utfordring jeg ser frem til, og har ønsket en periode nå, sier 42-åringen.

Leder for prestasjonsutvikling Tarjei Smågesjø og daglig leder Frank Lidahl under presentasjonen av Hugo Pereira onsdag formiddag.

Til Trondheim i 2014

Pereira ble hentet til Rosenborg av daværende sportslig leder Erik Hoftun i 2014. Da kom han fra jobben som assistenttrener i Follo. Etter å ha gått gradene som trener ved akademiet, ble han innlemmet som en del av trenerteamet rundt A-laget i 2017.

Da Pereiras kontrakt med Rosenborg gikk ut 2018-sesongen, ble han Leif Gunnar Smeruds assistent på U21-landslaget. Knappe to måneder senere ringte tidligere Real Madrid- og United-trener Carlos Queiroz. Han hadde fått jobben som landslagssjef for Colombia, og ville ha med seg Pereira i trenerteamet. Det engasjementet ble avsluttet til jul. Siden da har Pereira vært uten trenerjobb.

Publisert: