Drømmedebut for Daland i Belgia: – Det villeste jeg har vært med på

Jesper Daland fikk en meget spesiell debut i belgisk toppserie, da Cercle Brugge måtte spille åpningskampen over to forskjellige dager.

Jesper Daland fikk debuten i belgisk toppserie lørdag. Her er han i aksjon mot Musashi Suzuki.
  • Pål Wollebæk Jørgensen
Publisert: Publisert:

KRISTIANSAND/BRUGGE: – Alt i alt kan jeg ikke være annet enn meget fornøyd, sier Jesper Daland på telefon fra Brugge.

Der er den tidligere Start-spilleren allerede i gang med ligaspill med sin nye klubb Cercle Brügge. Lørdag serieåpnet laget borte mot Beerschot i det som ble en kamp for historiebøkene.

– Vi spilte en god kamp, og scoret rett før pause. Da vi kom ut etter pause begynte det å regne – ikke bare litt. Det er det villeste jeg har vært med på, og jeg kunne nesten ikke se. Etter hvert stoppet ballen opp, og da sendte dommeren oss i garderoben etter 55 minutter spilt, forklarer Daland.

Det endte med at resten av kampen ble utsatt. De siste 35 minuttene ble spilt tirsdag kveld.

– Det var ganske surrealistisk å forberede seg til ny kamp som kun skulle vare i 35 minutter. Intensiteten ble naturlig nok veldig høy, men vi holdt unna og vant 1–0, sier Daland, som spilte samfulle minutter i midten av en trebackslinje for klubben som holder til en liten time fra hovedstaden Brüssel.

På rundens lag

– Første kamp gikk fint for min del. Det er selvfølgelig deilig å holde nullen og få tre poeng, sier 21-åringen, som har fått gode skussmål etter debuten. Han ble blant annet plukket ut på rundens lag hos streamingsiden Eleven Sports – før siste del av kampen ble spilt.

– Det er hyggelig at noen liker det jeg gjør. Jeg får ikke med meg så mye av det som blir skrevet på grunn av språket, men akkurat det fikk jeg med meg, sier Daland, som fikk sitt gjennombrudd i Start-drakten i Eliteserien i fjor.

– Du må være den første i historien som har kommet på rundens lag før kampen er ferdigspilt?

– Mulig, svarer en humrende Daland, som gikk for rett over 10 millioner kroner i mai. Noen uker senere var han på plass til en oppkjøring han beskriver som knallhard.

Skal ut i EM-kvalik med U21

– Det har vært noe annet enn jeg har vært vant med. Det har vært mye, mye trening. Oppkjøringen har vært knallhard og intensiv. Jeg skjønte hvorfor da første kamp ble spilt. Det er høyere intensitet og tempo her enn det jeg er vant til. Jeg føler selv min forsesong var noe ujevn, men jeg har nesten spilt alt og startet første seriekamp, så jeg kunne ikke fått så mye bedre start. De har gitt meg mulighetene jeg hadde håpet på, sier Daland, som forteller at han har funnet seg godt til rette nordvest i Belgia.

– Det er jo utrolig sentralt, med kort vei til Nederland, Tyskland, Frankrike og England, så når det blir noen friperioder er det mange muligheter, sier mannen, som antakelig kommer hjem til Norge om en måneds tid for å spille EM-kvalifisering for Norges U21-landslag. Østerrike, Aserbajdsjan, Kroatia, Estland og Finland er motstandere i kvaliken.

– Det hadde vært ekstremt gøy å komme til et sluttspill med U21, sier Daland.

– Hva med a-landslaget?

– Det tenker jeg ingenting på nå. Helt underliggende har alle i min situasjon vel en drøm om å spille der, også jeg. Men nå er det spilletid her og en god kvalifisering med U21 som gjelder, sier Hellemyr-mannen, som er oppflasket i Vigør.

Publisert:
  1. IK Start

Mest lest akkurat nå

  1. Beruset gutt på 13 år mis­tenkt for kniv­tyveri på M44

  2. Koronasmitten øker på Nord-Jæren – hva betyr det for deg?

  3. Bryne-trener brenn­het kandidat for elite­serie­klubb

  4. Deler av stien er skylt vekk av regnet

  5. Forlot Viking i hui og hast: – Det var smertefullt

  6. Stort steinras: Svein Tore kjørte nesten rett inn i raset