Hoelgaard med emosjonell Arctic Race-seier – vant for morfaren

Uno-X-rytteren Markus Hoelgaard traff blink med et rykk på slutten og utklasset konkurrentene på 1. etappe i Arctic Race of Norway.

Markus Hoelgaard vant den første etappen i Arctic Race of Norway, slik han gjorde på 4. etappe i samme ritt i 2019.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det ble en helt spesiell triumf for den 26 år gamle jærbuen. I seiersintervjuet med TV 2 fortalte han at morfaren hans gikk bort i helgen.

– Det var ekstra spesielt. Det var begravelse for morfar i dag. Jeg hadde lyst til å vinne for ham, og han hadde vært stolt om han hadde sett dette, sa Hoelgaard.

Ingen klarte å følge ham da han rykket drøyt to kilometer før mål i Tromsø. Hjemmehåpet Andreas Leknessund ga det et forsøk, men måtte slippe. Det ga Hoelgaard muligheten til å kontrollere inn seieren og strekke armene triumferende i været.

– Planen var å være litt kald i (den siste) bakken og så gå på flata på toppen. Det gikk som planlagt. Andreas fikk en dårlig første sving, og da var det bare å gå til, sa vinneren.

Kristoff toer

Det ble spurt om plassene bak Uno-X-rytteren, og Alexander Kristoff, som representerte Norge, vant kampen om 2.-plassen foran B&B Hotels-rytteren Bryan Coquard.

Årets åpningsetappe i det nordnorske rittet gikk over 142,4 kilometer i Troms, med start og målgang i Tromsø.

Etappen ble avsluttet med tre klatringer opp Holtevegen med en stigning på 8,1 prosent. Det var på toppen av denne motbakken at Hoelgaard rykket til seier.

Flere andre nordmenn markerte seg i toppen. Kristian Aasvold fra Team Coop ble nummer fem, mens en av favorittene på etappen, Odd Christian Eiking (Intermarché-Wanty-Gobert), tråkket inn til 10.-plass.

Leknessund, som i likhet med Kristoff syklet for Norge-laget, ble til slutt nummer 20.

Underholdning

Det ble en spennende avslutning på løpet etter at hovedfeltet hadde kjørt inn den siste rytteren i et langvarig brudd om lag 11 kilometer før mål.

Derfra kom det rykkforsøk fra flere lag, blant dem Coop og Arkea-Samsic-rytteren Warren Barguil. Hovedfeltet ble imidlertid samlet inn mot den siste motbakken.

Eiking kjørte solo derfra og så opplagt ut, men ble passert da Hoelgaard satte inn nådestøtet.

Seiersmannen fra Ålgård vant også den 4. etappen i samme ritt i 2019.

Publisert: