TV 2 får kritikk for kjendisfokus: - Komisk

Kanalen blir beskyldt for å gjøre sportssatsing til et reality-program.

TV 2 får kritikk for sendingene fra Ekstremsportveko. Her snakker programleder Ingrid Halstensen (til venstre), Jesper Mathisen og Davy Wathne sammen i studio. De to sistnevnte hoppet i fallskjerm under arrangementet.
 • Nicholas Bergh
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Årets utgave av Ekstremsportveko ble avsluttet forrige søndag, et arrangement som inneholder grener som klatring, hanggliding, longboarding og rafting.

I år har TV 2 satset tungt på Ekstremsportveko.

I kanalens sendinger fra Voss har flere kjendiser deltatt. For har filmstjernen Aksel Hennie og TV 2-profilen Davy Wathne har hoppet i fallskjerm.

Enkelte er imidlertid ikke begeistret for kjendisopptredenene. I en kommentar med tittelen «Reality-showet Ekstremsportveko» går Anders Holtet, journalist i friluftsnettstedet friflyt.no, hardt ut mot TV 2. Han mener programmet har for lite fokus på de store idrettsprestasjonene underveis i arrangementet.

«Er virkelig ekstremsport i Norge så kjedelig at vi trenger Harald Bredeli i vindtunnel for å fenge TV-seerne?», skriver Anders Holtet i kommentaren.

I sitt svar på kritikken minner Christine Espeland, redaksjonssjef i TV 2 Sporten, om kanalens målgruppe.

— Vår oppgave er å skape innhold for et bredt publikum, ikke bare utøverne av ekstremsport, skriver Espeland i en epost til Aftenposten.

Les også

Se, her klatrer oldefar

— Til tider komisk

Anders Holtet og nettstedet han jobberfor er svært opptatt av ekstremsport. Han trekker frem Dag Sandviks andreplass i den gjeveste padlekonkurransen og Aleksander Aurdals seier i Big Air-konkurransen som hendelser TV 2 burde brukt mer tid på.

— Flere av utøverne i Ekstremsportveko er både seriøse og aktive. I mine øyne fortjener de mer enn å tape en oppmerksomhet-kamp mot kjendiser. Vær så snill og hjelp oss med å bygge opp disse utøverne og idrettene, istedenfor å tulle det bort i fiffige nettsaker, skriver Holtet.

Elvepadling er en del av programmet i Ekstremsportveko. Her er noen tenåringer i aksjon.

Overfor Aftenposten forteller Holtet at han har fått positive tilbakemeldinger på kommentaren, men at han ikke kan uttale seg om hvorvidt TV 2-dekningen har skapt frustrasjon i miljøet som helhet.— Det er ikke overraskende at TV 2 lager kommersiell TV, det er forsåvidt det de holder på med. Jeg mener derimot at det er overraskende at de drar inn såpass mange irrelevante kjendiser, og at man må ha høyere krav enn det. Det er til tider komisk, sier Holtet til Aftenposten.

Christine Espeland sier hun er usikker på om friflyt.no har fulgt godt nok med på sendingene.

— De som fulgte våre daglige sendinger på TV 2 Sportskanalen så at vi hadde vi forskjellige tema fra dag til dag der vi tok for oss sportene på Veko - med utøvere i studio. I tillegg ønsket vi profiler i full aksjon for å skape litt ekstra oppmerksomhet rundt Ekstremsportveko, forteller Espelund.

Hun trekker frem flere utøvere som fikk plass i TV 2s sendinger, deriblant paraglideren Morten Knapstad og fallskjermlaget fra Skydive Dubai.

Les også

Sist hun var med på den ekstreme triatlonen, endte Mariann Sæther på operasjonsbordet. Mandag slo hun tilbake.

Betaler for rettighetene

NRK hadde rettighetene til Ekstremsportveko til og med 2013. De to siste årene har TV 2 sendt begivenheten.

Tidligere år har arrangøren betalt 400.000 for at NRK skal sende Ekstremsportveko. Nå betaler imidlertid TV 2 for å sende, det har daglig leder i Ekstremsportveko Sofie Torlei Olsen tidigere bekreftet overfor Avisa Hordaland.

— På den måten er det positivt at TV 2 går inn i dekningen, som en mer uavhengig mediekanal, skriver Holtet, som legger til at det også innebærer «et økt press om å levere resultater for kanalen».

Christine Espeland i TV 2 forteller at kanalen vil ta Holtets kritikk til etterretning.

— Vi vil selvfølgelig ta kritikken med oss i evalueringen, sier Espeland.

Ekstremsportveko avsluttes fredag.

Les også

 1. Her er morgendagens ekstremsportutøvere

 2. Se, her klatrer oldefar

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi står og stamper mot et stort selskap som ikke vil føre dialog

 2. Vekter ble kuttet med kniv på legevakten

 3. Sola truer med veto i Bymiljøpakken

 4. Ruskeværet torsdag var bare en liten forsmak på det som kommer i helgen

 5. Bodde i hver sin etasje i boligblokk i Stavanger

 6. Hun er den nye kommune­direktøren i Randaberg