Treningssentrene må fortsatt vente med gjenåpning

Landets treningssentre er nødt til å vente til tidligst 15. juni med å åpne, bekrefter regjeringen.

Publisert: Publisert:

Treningssentrene er blitt holdt stengt siden 12. mars. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

 • Viljam Brodahl
  Aftenposten

Helt siden 12. mars har alle treningssentrene i landet vært stengt. Etter over to og en halv måned med tomme lokaler, må treningssenterentusiastene fortsatt smøre seg med tålmodighet.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie møtte pressen etter en pressekonferanse onsdag ettermiddag. Der meddelte han at planen pr. nå er at treningssentrene fortsatt skal holdes stengt til tidligst 15. juni.

– Jeg forstår at treningssentrene er utålmodig etter å få åpne, og derfor ba vi Helsedirektoratet 20. mai om å vurdere åpning av treningssentrene før 15. juni. Den smittevernfaglige vurderingen fra både Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet er at en begrenset åpning av treningssentre før 15. juni ikke bør tillates, sier Høie til VG.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie møtte pressen onsdag ettermiddag. Foto: Vidar Ruud

Frustrasjon

Det har vært mye frustrasjon å spore den siste tiden fra treningssenterbransjen, som følge av at sentrene har måttet holdes stengt.

Virke Trening, som er bindeleddet mellom 400 treningssentre og myndighetene, har i lang tid fryktet for fremtiden til bransjen dersom ikke sentrene fikk åpne. Snart kan de endelig begynne å se fremover.

Det er riktignok fem sentre som har holdt åpent siden 22. mai. Oslo-sentrene Evo Bryn, Sats Skøyen, Sats CC Vest, Sterk Løren og Stolt Stovner har vært med i et forskningsprosjekt for å undersøke smitterisikoen på treningssentre.

Universitetet i Oslo-studien skulle ikke brukes til å vurdere en umiddelbar gjenåpning, men være et eksempel man kan trekke frem ved en senere anledning dersom man står overfor en situasjon der man må vurdere å stenge sentrene igjen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Stavanger-lege dømt for bedrageri og underslag

 2. Seks nye smittetilfeller i Stavanger

 3. Velgere i vippestater har fått truende eposter

 4. Forbrukerrådet mistenker at Lyse driv prisjuks

 5. Nekter å forlenge levetiden for vindturbiner hvis ikke kommunene får mer penger

 6. Rundt 100 elever er satt i karantene

 1. Treningssenter
 2. Koronaviruset
 3. Bent Høie