Lite promille og mye fart i påsketrafikken

UP vest har avholdt både fart- og promillekontroller i påsken. Mens 550 har kjørt for fort, er ingen anmeldt for promillekjøring.

UP Vest har konsentrert seg om fartskontroller denne påsken.
 • Elisabeth Bie
  Elisabeth Bie
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

2. påskedag var Utrykningspolitiet (UP) Vest på plass ved Gilja i Gjesdal for fartskontroll i en kort periode. Kontrollen ble gjennomført i 60-sonen på Fv45, og resultatet ble 13 forenklede forelegg. Høyeste målte hastighet var 70 kilometer i timen.

Samtidig var UP på plass på E39 nord for Haugesund både 1. og 2. påskedag. Det totale resultatet for de to dagene, inklusiv kontrollen på Gilja, var 157 fartsovertredelser og to førerkortbeslag. Til tross dette antallet, har UP-patruljene meldt inn om stor trafikk og relativt pen kjøring i påsken.

45 mistet lappen

Fra fredag før palmesøndag og til og med 2. påskedag har UP Vest, som omfatter fylkene Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane, registrert 550 fartsoverskridelser, og 43 førerkort er beslaglagt.

Les også

9 mistet førerkortet i ny fartskontroll - rogalendinger kjører verst i vest

Les også

Dårlig tid på vei til påskeferien: 166 fikk bot og 17 mistet førerkortet

– Jeg må si det er skuffende at så mange kjører for fort når det er så mange bilister på veiene, sier UP-leder Terje Oksnes i UP Vest til Aftenbladet mandag kveld.

UP har sjekket mest for fartsoverskridelser i påsken, men har samtidig skrevet ut mange forelegg både for manglende bilbelte og ulovlig bruk av mobiltelefon under kjøring.

Ingen hadde promille

– Disse overtredelsene er oppdaget i forbindelse med fartskontrollene. Nå sjekker vi jo rutinemessig også alle bilistene som blir stanset av UP for promillekjøring, sier Oksnes.

UP gjennomførte også en promillekontroll i påsken, nærmere bestemt på Fv45 mot Sirdal og på E16 mot Voss og Kvamskogen. Totalt ble 500 bilførere stanset og sjekket, men ikke en eneste ble anmeldt. Det resultatet er UP svært fornøyde med.

Publisert:
 1. Utrykningspolitiet (UP)
 2. Førerkort
 3. Rogaland
 4. Påske
 5. Promillekontroll

Mest lest akkurat nå

 1. – Man er ganske alene hvis noe går galt

 2. Ingen har så langt dødd av omikron. Forskere lanserer ny teori om hvorfor den sprer seg så raskt

 3. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

 4. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

 5. – Dette er en suksess

 6. Snart skal han hedres. Men hedersgjesten selv klarte ikke å holde sitt høytidelige løfte: Å ikke dø før 11. desember