Glatte veier flere steder i distriktet: - Kjør forsiktig!

Oppfordringen fra Vegtrafikksentralen er klinkende klar: - Kjør forsiktig, det er vanskelige kjøreforhold i stort sett hele Sør-Norge.

Kollektivbrua på Forus var såpeglatt mandag morgen, dermed ble svært mange busser stående i påvente av at brua skulle strøs. Ved 08.20-tiden løsnet det og busstrafikken gikk som normalt, men med mange forsinkelser.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

I 11.30-tiden har Sør-Vest politidistrikt sendt en bil til Brønngata på Vestre Platå i Stavanger. Flere biler skal stå fast på grunn av svært glatt veibane. Politiet skal bistå i å få løst opp trafikkfloken som har oppstått, og en strøbil fra Stavanger kommune skal være på vei for å strø.

Eikesetveien, Heddeveien og kollektivbroen over E39 på Forus ble stengt på grunn av svært glatt veibane i 8-tiden mandag morgen. Ifølge tipsere står blant annet flere busser bom fast på kollektivbroen.

– Vi har varslet Vegvesenet, og forhåpentligvis er de på vei for å strø. Når det har skjedd, blir veiene og broen åpnet igjen, opplyses det hos Kolumbus.

Slik så det ut ved kollektivbroen klokken 07.56. Flere busser måtte vente på begge sider av broen.

Utforkjøring på E39

Ved 7-tiden mandag morgen melder Sør-Vest politidistrikt at en lastebil har kjørt av veien på E39 ved Vikeså på grunn av svært glatt veibane. Utforkjøringen har ikke ført til personskade, og føreren har selv bestilt tauing av bilen.

Mandag morgen melder Vegtrafikksentralen Vest at de har fått mange meldinger om vanskelige kjøreforhold i alle de tre vestlandsfylkene. Regn som fryser, skaper flere steder glatte veier.

Det er full stopp i busstrafikken på Forus. Flere busser står nå i påvente av at kollektivbrua skal strøs. Slik så sanntidskartet ut klokken 08.12 mandag morgen.

– Entreprenørene strør og strør, men det blir glatt igjen ikke lenge etter at de har vært der, sier John Andreas Omdal, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Vest, til Aftenbladet.

Derfor er oppfordringen ganske enkel:

– Kjør forsiktig, sier Omdal.

En bil havnet utfor veien på det glatte føret på Soma mandag morgen.

– Vær tålmodige

Fra Rogaland har de blant annet fått meldinger om glatte veier i Ryfylke. Også fra fylkesvei 505 mot Kverneland, på strekningen mellom Sandnes og Lauvvik ferjekai og i Gjesdal er det meldt om glatte veier.

– I natt fikk vi også en del meldinger fra Sokndal og Egersund-området, sier Omdal.

Han ber folk være tålmodige.

– Vi har alt av mannskaper ute, men kan ikke være alle steder samtidig. Hovedveier er prioritet nummer 1, så må mindre fylkesveier komme i neste rekke, sier Omdal.

Også søndag kveld ble det meldt om såpeglatte veier fra en rekke steder i distriktet. Det førte til at flere biler skled av veien.

LES OGSÅ: Såpeglatte veier søndag kveld

Andre saker på forsiden av Aftenbladet nå:

Dårligere brannsikret enn Gamle Stavanger

Hergeirsson hardt ut mot arrangøren: - Har aldri opplevd maken

UiS-professor klager på avskjedigelse

Sjekk trafikkflyten via våre webkamera:

Publisert: