Statens vegvesen skryter: «Bilistene har tatt oppfordringen vår»

Etter komplett kaos og lange køer på E39 mandag morgen, gikk det langt glattere i dag, tirsdag. Men det er fortsatt lange køer.

Publisert: Publisert:

Det var kø ogås tirsdag morgen, men langt mindre enn dagen før. Bildet er tatt i rundkjøringen ved sykehuset, ved påkjøringen til motorveien. Foto: Rune Vandvik

  • Ellen Kongsnes
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Mandag meldte mange bilister om store problemer med å komme seg fra Stavanger Universitetssjukehus og ned på motorveien. Enkelte rapporterte at de brukte 40 minutter på å komme seg fra sykehuset og ned til rundkjøringen på motorveien.

Mye bedre tirsdag

Tirsdag morgen var det også lange køer i området Tjensvollkrysset og avkjøringen til sykehuset. Trafikken gikk likevel glattere enn dagen før.

Da Aftenbladet la seg på hjul klokka 8.30, strakk køene seg fortsatt fra sykehuset og opp til Brustadbrua, men køen stod ikke stille. Det tok ikke mer enn to til tre minutter å passere gjennom de to rundkjøringene, eventuelt ta av til motorvegen.

Køen fra Ullandhaug på vei gjennom rundkjøringen til motorveien, gled sakte, men beveget seg framover, og bilene ble sluppet inn. Foto: Rune Vandvik

Bilistene slapp hverandre inn, vekselvis fra sykehuset og fra Ullandhaug, slik at køen gled greit.

Skryt til bilistene

– I dag gikk det mye bedre. Vi har vært ute nå og ser at bilistene har tatt oppfordringen vår, sier kommunikasjonsrådgiver Øyvind Ellingsen i Statens vegvesen.

– Bilistene senker farten og slipper andre inn. Både busser og bilister viste hensyn og slapp hverandre inn i trafikken, sier Ellingsen.

Mange har også tatt imot oppfordringene om alternative traseer, som Aftenbladet skrev om mandag.

Årsaken var nytt kjøremønster som ble innført søndag, med to nye, permanente rundkjøringer på E39 motorvegen. I tillegg åpnet en rundkjøring sør for miljøkulverten og en nord for kulverten.

LES:

Les også

Nytt kjøremønster skapte lange køer

Arbeidet med ny E39 i forbindelse med Ryfast, går stadig framover. Foto: Andreas Askildsen

Endret skiltingen

Statens vegvesen endret derfor skiltingen i området for å få bilister som skal nordover på E39 mot Randaberg og Bergen til å bruke den nye rundkjøringen i stedet for å bruke avkjørselen mot Stavanger Universitetssjukehus. Vegvesenet oppfordrer også bilister som kjører sørover til å senke farten inn mot rundkjøringen og bruke venstre kjørefelt for å gjøre det lettere for bilister fra Ullandhaugveien å komme inn på E39 i det høyre feltet.

– Jeg forstår at folk blir irriterte når de møter lange køer på steder der de ikke har opplevd kø tidligere, og jeg skjønner at folk blir sinte, sa Ellingsen til Aftenbladet i går, mandag.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Kvinnen i 70-åra fikk et illebefinnende under pensjonistturen. Det reddet Sør-Rogaland fra et omfattende koronautbrudd

  2. Uniformert politi ved Lye skule onsdag morgen

  3. FULL OVERSIKT: 5 døde, 618 påvist smittede i Rogaland – sjekk din kommune

  4. Kvinnen innlagt på sykehus med skuddskader

  5. Familie­selskap skal være grunn til flere korona­smittede i Stavanger

  6. Kvinnelig lærer tiltalt for sex med mindreårig elev

  1. E39
  2. Statens vegvesen