Denne appen hjelper deg utenom køene

Lei av eviglange køer og flaskehalser på Nord-Jæren? Aftenbladets trafikkapp hjelper deg frem.

Trafikkapp.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Vi gjør mye journalistikk på trafikken og mange av trafikkrekordene på Aftenbladet.no har kommet på dager der lange køer eller uvær preger trafikkbildet. Dette ga oss ideen om å samle all trafikkinfo i én app. Ønsket vårt er å være hele Rogalands trafikkonstabel, sier sjefredaktør Lars Helle i Stavanger Aftenblad.

LES OGSÅ:

Les også

Sneglefart i halvannen time

Køene i sanntid

Appen, som har fått navnet «Min trafikk», bygger på sanntidskart. Det betyr at du til en hver tid vil vite hvordan køene er der du skal kjøre. Det er også mulig for brukerne å legge inn hendelser i kartet, for eksempel trafikkulykker og køer.

De siste trafikksakene fra Aftenbladet.no strømmes også inn i appen, samt Aftenbladets og Vegvesenets mange trafikkameraer.— Jeg har testet appen gjennom høsten og den fungerer veldig bra. Når jeg lander på Sola, åpner jeg appen for å sjekke hvilken vei jeg skal kjøre hjem. Står det stille på Motorveien og Solasplitten, kan jeg heller kjøre over Ullandhaug om det ikke er kø der, sier Helle.

Selv om kartet viser hendelser i trafikken, vil brukerne også få nyheter fra jernbanen, fly- og ferjetrafikken.

— Når Jærbanen står forventer folk å få svaret på hvorfor når de klikker seg inn på Aftenbladet.

Avhengig av hjelp fra trafikantene

Helle understreker at det er avgjørende for at appen skal fungere bra, at brukerne selv rapporterer inn hendelser. Enten det er trafikkulykker, saktegående kø eller andre problemer.

— Det er dem som ferdes i trafikken som er de første til å oppdage at det står stille eller at noe skjer. Det vil være til fantastisk hjelp for andre som ferdes i regionen om folk melder inn hendelser og køer. Men gjør det for all del ikke mens dere kjører, sier Helle.

Bygger ut appen

Planleggingen av appen startet for to års tid siden, men det er først det siste året arbeidet har blitt intensivert og konkretisert. Nå er altså resultatet klart. Men Helle er sikker på at appen vil utvikle seg ytterligere.

— Vi ønsker å utvide og videreutvikle appen. Målet vårt er å samle mest mulig informasjon på ett sted, sier Helle.Foruten tips fra trafikanter og reisende, åpner han også for samarbeid med andre aktører, som for eksempel ferjerederiene, NSB og parkeringsselskapene.

— Vi håper også at næringslivet på Forus, som er avhengig av god vareflyt og å få folk til jobb, kan ha noe å bidra med, sier Helle.

Det kan også bli aktuelt å sette opp flere webkamera i regionen.

LES OGSÅ:

Les også

Prøv vår bompengekalkulator

Les også

Ny kjørerute til flyplassen

Les også

Ny app for Tauferja

LEDER:

Publisert: