App-suksess tilbake etter teknisk feil

I løpet av to knappe måneder har 10.000 Aftenblad-lesere installert trafikkappen "Min Trafikk" på sin smarttelefon eller sitt nettbrett. Nå skal også busspassasjerer få hjelp til å navigere i trafikken.

Publisert: Publisert:

mintrafikk.jpg Foto: STAVANGER AFTENBLAD

Denne artikkelen er over fem år gammel

I begynnelsen av desember 2014 lanserte Aftenbladet en gratis trafikkapp som skulle hjelpe trafikkanter som var leie av eviglange køer og flaskehalser på Nord-Jæren? Det tekniske hjelpemiddelet som blant annet viser hvor trafikken er tettest, hvor ulykker har funnet sted og hvilke parkeringshus som har ledige plasser, har åpenbart truffet Aftenblad-leserne.

— Det viser responsen vi har fått fra dem som har tatt i bruk "Min trafikk". På travle dager har det vært enormt med tilbakemeldinger fra folk som ferdes i trafikken. Vi har også fått mange gode innspill som vi skal forsøke å jobbe inn i appen. Brukermedvirkning er en viktig del av konseptet. I tillegg inngår vi avtaler om samarbeid med aktører som arbeider i samferdselssektoren. Nylig inngikk vi for eksempel et samarbeid med Kolumbus som skal gjøre det lettere for busspassasjerer å planlegge sine reiser, sier digitalsjef i Aftenbladet, Elin Stueland.

LES OGSÅ:

Les også

Nå kan du følge trafikken direkte fra Jåttå

Les også

Denne appen hjelper deg utenom køene

Tekniske problemer

At appen allerede er tatt i bruk av mange, har blitt veldig tydelig i forbindelse med tekniske problemer den siste tiden. Flere titalls brukere har henvendt seg til Aftenbladet i forbindelse med at "Min trafikk" har ligget nede. De tekniske problemene er nå løst.

Les også

Sykkelen er raskere enn bilen mellom Sandnes og Stavanger

— Vi må bare beklage at "Min trafikk" ikke har vært på plass den siste tiden. Noe av det viktigste vi gjør er å være nyttige for folk i hverdagen. Appen er et viktig bidrag til dette. Da må vi sørge for å levere et produkt som fungerer, sier Stueland.Også sjefredaktør Lars Helle har fått flere tilbakemeldinger på at "Min trafikk" ikke har fungert i en periode.

— I gamle dager het det seg at ingenting var verre for en redaktør enn når avisen ikke kom ut. Nå opererer vi med så mange produkter, men fortsatt er det slik at ingenting er verre for redaktøren enn å ikke få distribuert det vi har laget til brukerne. Og vi vet at trafikken er viktig for mange. Det kom ikke minst frem mens vi hadde problemer. At mange etterlyste appen er for så vidt et godt tegn, sier Helle.

Vekker oppsikt

Helle forteller at mottagelsen "Min trafikk" har fått fra brukere på Nord-Jæren, også er blitt lagt merke til av medier andre steder i landet.

— Vi har fått henvendelser fra kolleger som kan være interesserte i å lansere lignende produkter i sine områder. Vi deler gjerne både våre løsninger og våre erfaringer, sier Helle.

For å markere at bruker nummer 10.000 har lastet ned trafikkappen, har Stueland kjøpt inn sukkertøybiler som app-brukere kan hente gratis i Aftenbladets resepsjon.

Publisert: