Tekniske problemer grunn til ferjeforsinkelser i Arsvågen-Mortavika

Ei ferje i sambandet Arsvågen-Mortavika har tekniske problemer, og var tirsdag ettermiddag og kveld ute av drift.

Lange køer i Arsvågen tirsdag kveld.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Det dårlige været har ført til at ferjene i sambandet Mortavika-Arsvågen har måttet ligge på sjøen og ikke til kai natt til første nyttårsdag.

– Dette utløser hviletid hos mannskapet. Det er grunnen til at det går tre og ikke fire ferjer i sambandet, noe som nok vil vare ut dagen, sa Tor Kristoffersen, regionleder i Fjord1, ved 20-tiden tirsdag.

To timer seinere kommer kontrabeskjed: Ferja som er ute av drift har tekniske problemer. Det er altså ikke riktig at forsinkelsene er relatert til mannskapets hviletid, skriver Kristoffersen i en SMS til Aftenbladet.

EKSTERN LENKE: Webkamera i Arsvågen

Les også

Vi følger trafikken direkte

Slik så det ut på ferja fra Arsvågen 19.00 tirsdag.

Ifølge tilbakemeldinger fra leserne har det vært en del køer på begge sider i sambandet. 1. januar ble også Autopass innført, men Kristoffersen tror ikke dette er årsak til køene.

– Det kan nok være noen innkjøringsproblemer, men vi har ekstra vakter på kaiene, så i utgangspunktet skal det gå greit, sier han.

– Ifølge Aftenbladets lesere skal flere ferjer ha gått halvfulle fra kai, til tross for lange køer. Stemmer det?

– Det har vært noen tilfeller der dette har skjedd. Hensikten har vært at det ikke skal hope seg opp med ferjer siden det ikke tar lang tid før neste ferje kommer. Men nå skal de gå når de er fulle, sier Kristoffersen.

I august i fjor fikk Fjord1 refs fra Vegvesenet da de dro med halvfulle ferjer:

Les også

Statens vegvesen: - Ferjene over Boknafjorden skal lastes fulle

LES OGSÅ:

Publisert: