Blink-trafikken søndag: Fra Sirdal over Seldalsheia

Denne helgen går den årlige Blinkfestivalen av stabelen. Det blir ikke den sedvanlige folkefesten vi er blitt vant til, men festivalen vil påvirke trafikken, særlig på søndag under langløpet.

Fra en tidligere utgave av Blink Classics. Foto: Svein Hagen

 • Jonas Vikingstad
  Jonas Vikingstad
  Journalist
Publisert: Publisert:

Statens Vegvesen sier i en pressemelding at det fra søndag morgen klokken 06.00 til klokken 18.00 er begrenset fremkommelighet på mange fylkesveier i Gjesdal kommune. Grunnen er langløpet under Blinkfestivalen.

– I forbindelse med Blink-arrangement i Gjesdal kommune 9 august, vil det være begrenset fremkommelighet, og periodevis noen stengte veier. Utrykningskjøretøy kan passere, sier Johan Gismervik i Statens Vegvesen i en pressemelding.

De utsatte vegstrekningene under søndagens arrangement er fylkesveg 45, fylkesveg 4418, fylkesveg 4420 og fylkesveg 4422. Vegene kan bli stengt i korte perioder, og det blir manuell dirigering av trafikken flere steder.

I tillegg til dette vil hoveddelen av trafikken fra Sirdal, styres over Seldalsheia søndag. Dette betyr at hyttetrafikken fra området blir dirigert.

– Alle som bor i bygda skal selvsagt få mulighet til å kjøre hjem den dagen, og det blir ikke full stenging - men en planlagt avvikling av trafikken. Det kan bli litt venting, men vi har folk som skal dirigere trafikken på sikker måte. Sirdalstrafikken skal styres over Seldalsheia slik at vi ikke får gjennomgangstrafikk, sier sportssjef Arne Idland i Blinkfestivalen til Gjesdalbuen.

Søndag skal løperne starte ved Gjesdal bygdahus. Derfra går turen videre til Ravndal, Lomeland og ut til Berge før de svinger til venstre ved og tilbake til bygdahuset.

Publisert:
 1. Blinkfestivalen
 2. Gjesdal kommune
 3. Trafikk
 4. Gjesdal

Mest lest akkurat nå

 1. Dropper solcellene etter kommunens siste vedtak: – Panelene ligger i kjelleren og er til salgs

 2. Aftenbladet avslører: Viking har brutt idrettens regelverk i Berntsen-saken

 3. «Hæ, har dere flyttet dit?» spør folk. Nå har hjemmet deres vunnet arkitekturpris.

 4. 322 nye koronasmittede siste døgn

 5. Politiet har frigitt navnet på mannen som døde i trafikk­ulykken på Buevegen

 6. Trumps koronarådgiver trekker seg