E39: En ulykke kommer sjelden alene

Da bergingsbilene endelig hadde fått vekk kjøretøyene som stengte E39 i Drangsdalen, fikk en av bilene i køen motorhavari.

Publisert: Publisert:

Lars Hjalmarsson og Elisa Sofi Brasøygård forteller at det tok dem 1 time og 40 minutter å passere ulykkesstedet i sørgående retning. Klokken 20.40 var de forbi. Foto: Lars Hjalmarsson

 • Siv Helen Kvalvåg
 • Rolf Frøyland
  Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Nå er bergingsbil på vei igjen og trafikken går tregt. Det er manuell dirigering på stedet, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen ved Sør-Vest politidistrikt i 20.30-tiden torsdag.

En time senere melder politiet at veibanen er åpnet i begge kjøreretninger.

Vogntog og bil i ulykke

I 15.30-tiden var en bil og et vogntog involvert i en trafikkulykke på E39 i Drangsdalen i Lund kommune. Et kjøretøy havnet utfor veien.

Én person ble kjørt til legekontoret på Moi etter hendelsen. Begge kjøreretninger ble stengt og det oppstod lange køer i området.

Et vogntog stod på tvers i veien.

I 17.30-tiden meldte en tipser at flere biler har kjørt av veien og flere trailere hadde problemer. Det var da kø til Ualand. En annen tipser fortalte at køen hadde stått helt stille forbi Heskestad i to timer.

Lange køer utover kvelden

Klokken 19.30 meldte politiet at bergingsbil var på stedet. Kort tid etterpå var vogntoget berget og begge kjørefelt skulle etter planen åpne.

Dette bildet ble tatt like over klokken 19. - Vi står mellom Heskestadvatnet og Ualandsvatnet. Vi har stått stille i 25 min, opplyser innsender. Foto: Lars Hjalmarsson

Men så kom det altså et motorhavari.

Klokken 20.20 meldte flere tipsere om at trafikken fortsatt stod stille på stedet. Noen av dem hadde da stått stille i kø i flere timer.

Foto: Leserbilde

Foto: Privat

Andre hendelser torsdag:

Publisert:

Les også

 1. Mann skadet i arbeidsulykke

 2. Flere trafikkuhell i morgentimene

 3. Pipebrann i Klepp

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinnen i 70-åra fikk et illebefinnende under pensjonistturen. Det reddet Sør-Rogaland fra et omfattende koronautbrudd

 2. Uniformert politi ved Lye skule onsdag morgen

 3. Kvinnelig lærer tiltalt for sex med mindreårig elev

 4. Kvinnen innlagt på sykehus med skuddskader

 5. FULL OVERSIKT: 5 døde, 618 påvist smittede i Rogaland – sjekk din kommune

 6. Fire ansatte korona­smittet hos ConocoPhillips

 1. Vær
 2. E39