Ny app for Tauferja

En ferjependler har utviklet en ny app som teller ned til neste avgang med Tauferja.

Publisert: Publisert:

Trafikken i Tausambandet øker. Norleds nye gassferje «Ryfylke» skal trafikkere sambandet fram til Ryfast åpner i 2019. Foto: Jan Inge Haga

  • Tor Inge Jøssang
    Journalist
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Softwareutvikleren Ole André Vadla Ravnås er oppvokst på Norges største juletrefarm i Bjørheimsbygd, men har bodd i Oslo i en årrekke. Nå har han flyttet tilbake til hjemkommunen Strand.

Ole André Vadla Ravnås har utviklet appen Ferjetider.

— Den siste tiden er det blitt mye reising med Tausambandet. Jeg ble ganske fort lei av kompliserte ferjeruter og satte meg ned for å lage en liten app som gjør livet litt lettere, forteller 32-åringen.Med hjelp av smarttelefonens GPS velges ferjerute basert på hvilken side av fjorden man er på. Appen viser så en nedtelling til neste avgang. For øyeblikket ligger Android-versjonen litt foran iPhone-versjonen og viser også de tre neste avgangene under nedtellingen. Dette kommer også til iPhone-appen i neste oppdatering, som er til godkjenning hos Apple.

Etterspør funksjoner

En del reisende har allerede lastet ned appen Ferjetider for å slippe å tenke på hva klokka er eller hvilken kolonne man skal lese av på rutetabellen.

Appen teller ned til neste avgang.

— Ambulansetjenesten i Strand fikk plutselig et meget nyttig redskap, takker en av de ansatte på Facebook.Nå hagler henvendelsene for å forbedre produktet ytterligere. Folk som bor et stykke fra ferjekaien ønsker å kunne låse nedtellingen på en annen avgang enn neste ferje. Andre vil ha nedtelling til flere avganger. Det bes om funksjon som viser anslått kjøretid til ferjekaien fra stedet hvor man befinner seg og mulighet til å sette alarm. Noen etterlyser sanntidstracking, slik Kolumbus har på bussene i Stavanger.

Foreløpig er appen kun for Tauferja. Utvikleren vurderte å legge til flere ferjesamband, men tenkte det var best å gå for minimalisme i første versjon. Det kan i stedet bli aktuelt å lage egne apper for andre ferjesamband med ujevne avganger. Reisende som bruker Boknafjordferjene, hvor det ofte er en av de tre ferjene som ikke går, påpeker at det er vanskelig å følge med på om neste ferje går. Det etterlyses en app som kan løse dette problemet.

Sjekker potensialet

— Alt er mulig å få til, men det blir fort en større operasjon å sjekke om rutene stemmer og er oppdatert. Dette må gjøres manuelt. Jeg vurderer å utvikle produktet videre, men det kommer an på om det har større potensial enn bare Tausambandet. Det har ingen hensikt å legge ned for mye arbeid inn i noe som har en veldig begrenset målgruppe. Men hvis for eksempel Norled er interessert, så kan det gjøres. Dette er en enkel utgave som «proof of concept», for å se om folk har lyst på en slik app, sier Ole André Vadla Ravnås, som har gjort kodingen på et par dager.

Ferjetider er hittil lastet ned av drøyt 50 personer.

Den første uka etter lansering har det vært drøyt 50 nedlastinger.— Ikke noe å bli rik av?

— Hø hø! Nei, i beste fall blir det nok til et par turer på kinarestauranten, sier Vadla Ravnås.

Han har tidligere utviklet Soundrop, en av de mest populære Spotify-utvidelsene, som gjør det mulig å opprette «lytterom», samt show.co, et nettsted hvor band enkelt kan promotere ny musikk.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Kvinnen i 70-åra fikk et illebefinnende under pensjonistturen. Det reddet Sør-Rogaland fra et omfattende koronautbrudd

  2. Uniformert politi ved Lye skule onsdag morgen

  3. Norges dyreste spiller ble stemplet som et bomkjøp i Danmark. Hvorfor kan proffdrømmer ende opp som mareritt?

  4. Vi skal ikke si han eller hun, hvit eller svart, men billige polakker er visst ennå lov å si?

  5. Kvinnelig lærer tiltalt for sex med mindreårig elev

  6. FULL OVERSIKT: 5 døde, 618 påvist smittede i Rogaland – sjekk din kommune

  1. Trafikk