Mann omkom i trafikkulykke på E39 i Vikesåbakkene

En mann omkom da en personbil kolliderte med et vogntog i Bjerkreim torsdag ettermiddag. Politiet etterforsker saken og er fredag i gang med vitneavhør.

Publisert: Publisert:

Slik så køen i området ut like over klokken 19 torsdag. Foto: Statens vegvesen

 • Siv Helen Kvalvåg
 • Birgitte Flote
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det var 55 år gamle Willy Sæther fra Sokndal som omkom i trafikkulykken i Vikesåbakkene torsdag ettermiddag. Det sier jourhavende jurist, Åshild Ravndal, til Aftenbladet.

Klokken 15.50 torsdag ble det meldt om trafikkulykke på E39 i Vikesåbakkene i Bjerkreim. En personbil og et vogntog hadde kollidert.

Bekreftet omkommet

Operasjonsleder Henning Andersen i Sør-Vest politidistrikt karakteriserte ulykken som alvorlig, og like før klokken 16.30 bekreftet politiet at føreren av personbilen var omkommet.

– Det var én mann i hvert av kjøretøyene. Sjåføren av vogntoget er uskadd, men i sjokk, fortalte Andersen.

Politiet vet foreløpig ikke hva årsaken til møteulykken var, men har fredag startet etterforskning.

– Vi avhørte vitner på stedet i går, men må ha nye avhør også i etterkant. Vi avhører flere av bilistene som kjørte bak, men i en kaotisk situasjon kan det være vanskelig å danne et godt bilde av hva som har hendt, sier Ravndal fredag formiddag.

Det skal ikke ha vært glatt i området, men veibanen var våt. Ifølge Ravndal ser det ut til at føreren har kommet over i feil kjørebane, men hvor langt over er vanskelig å si. Derfor er det usikkert om det er snakk om en frontkollisjon, eller om bilen traff traileren delvis fra siden.

E39 var stengt

E39 var stengt for all trafikk ved ulykkesstedet helt fram til klokken 23.11. I mellomtiden gikk trafikken i nordgående retning på «gamleveien» via Vikeså sentrum, mens trafikken i sørgående retning gikk om Bue.

Politiet meldte først at veien skulle åpnes igjen klokken 21.00 , men grunnet komplikasjoner med bilberging på stedet ble åpningen utsatt.

– Ulykkesstedet er avsperret og ulykkesgruppen til Vegvesenet og politiets kriminalteknikere arbeider på stedet, var meldingen fra politiet før veien ble åpnet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Prestens datter døde - nå er han regionleder i Human-etisk forbund

 2. Suldal kan ha satt ny iskald rekord - og nå advarer meteorologen: - Det kommer mye regn

 3. En person pågrepet i væpnet aksjon i Sandnes

 4. Dette synet møtte Rune da han løftet overmadrassen på hotellet i Bergen

 5. Kraftig uvær sør for Jæren: Fraråder alle å gå ut med båten

 6. Forsvinner fra Kristiansand: Fjord Line selger Fjord Cat

 1. Trafikkulykker
 2. E39
 3. Bil