SV vil satse én milliard på sykkel

SV foreslår at staten punger ut 1000 millioner for å bygge flere sykkelveier i landet.

Publisert: Publisert:

Montasje som viser den planlagte sykkelstamveien i Stavanger. Foto: Multiconsult AS - Stavanger - Seksjon Plan

  • Atle Andersen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Dette kommer fram i SVs alternative budsjett som legges fram tirsdag. Ordførerkandidat i Stavanger, Eirik Faret Sakariassen, røper at sykkel kommer til å bli den store vinneren i forslaget til SV.

— Norge og Stavanger bør satse på sykkel fordi det er alt for mye biltrafikk og kø. Sykling er bra for miljøet og det er bra for deg, sier Sakariassen til Aftenbladet.

Ifølge SV var bygging av sykkelveier den store taperen i regjeringens forslag til statsbudsjett. Der foreslo regjeringen å bruke 386 millioner.

Eirik Faret Sakariassen, SV.

SV vil derimot øke støtten til sykkelveien slik at man totalt får en sykkelmilliard fra staten, altså rundt 600 millioner mer enn regjeringens forslag.— Det viktigste tiltaket for at flere skal velge å sykle, er flere trygge sykkelveier over hele landet, sier Sakariassen, som i helgen besøkte Trondheim som styres av et rød-grønt flertall.

— Der er sykkelandelen 8 prosent og hele byen er veldig godt tilrettelagt for trygg sykling. I Stavanger er andelen 5 prosent og vi som daglig bruker sykkelen er i mange trafikkfarlige situasjoner fordi flertallspolitikerne ikke har gjort langt på nær nok, sier Sakariassen.

Til sammen foreslår SV for øvrig 6 milliarder kroner i økt satsing på klima sammenlignet med regjeringens forslag til statsbudsjett.

Les også:

Publisert:

Les også

  1. - Sykkelsatsing viser ikke igjen

Mest lest akkurat nå

  1. Viking leier ut tre spillere

  2. Leter etter John Olav med full styrke

  3. Fire nye smittebærere i Sandnes siden torsdag

  4. Politiet søker ikke ved Månafossen gjennom helgen

  5. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

  6. Dette skjedde i natt

  1. Trafikk