Ny kjørerute til flyplassen

Fra mandag klokken 11 blir det endringer til og fra Stavanger lufthavn, Sola.

Publisert: Publisert:

Her fra byggingsarbeidet tidligere i høst.

  • Atle Andersen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Jeg regner med vi skal unngå køer slik at folk ikke trenger å beregne ekstra tid, sier lufthavdirektør Leif A. Lorentzen til Aftenbladet.

I forbindelse med ombyggingen av Stavanger Lufthavn legges nå veien om for siste gang fra og med mandag klokken 11.00. Da må alle privatbilister ta til venstre i rundkjøringer ved parkeringshuset - og videre innom parkeringshuset. Området vil bli godt skiltet.

— Vi vet hvor vanskelig det er å endre kjøremønster på slike steder og kommer til å sette opp vakter som kan forklare bilistene. Dette for å unngå køer, sier Lorentzen.

Slik vil all biltrafikk skje på riktig sted - enten du skal korttidsparkere, parkere i p-huset, hente eller levere. Årsaken til at trafikken fremdeles skal sluses gjennom parkeringshuset er at det foregår byggearbeid i områdene mellom parkeringshuset, flyterminalen og helikopterterminalen.

— Det gjør det umulig å parkere her, og gående må følge anbiste veien på grunn av sikkerheten på byggeplassen, ifølge Lorentzen. Etter hvert vil det komme ny og bedre korttidsparkering, Kiss & Fly og parkering for biler over 2,10 meter langs parkeringshuset.

— Da vil man ha muligheten til å bringe reisende dit, og kjøre tilbake uten å måtte ta veien innom parkeringshuset, sier Lorentzen, som opplyser at alt arbeidet vil være ferdig våren 2015.

MENING:

Les også

Skikkelig løft for flyplassen

LES OGSÅ:

Publisert:

Les også

  1. Slik skal Avinor løse parkeringsfloken

Mest lest akkurat nå

  1. Kvinnen i 70-åra fikk et illebefinnende under pensjonistturen. Det reddet Sør-Rogaland fra et omfattende koronautbrudd

  2. Uniformert politi ved Lye skule onsdag morgen

  3. FULL OVERSIKT: 5 døde, 618 påvist smittede i Rogaland – sjekk din kommune

  4. Kvinnen innlagt på sykehus med skuddskader

  5. Familie­selskap skal være grunn til flere korona­smittede i Stavanger

  6. Kvinnelig lærer tiltalt for sex med mindreårig elev

  1. Trafikk