Trumps tidligere advokat sier han frykter fengsel

Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen sier Trump er vettskremt for at han blir den første presidenten som må i fengsel når han er ute av Det hvite hus.

Publisert: Publisert:

Michael Cohen, president Donald Trumps tidligere advokat, sier han er helt sikker på at Trump jukset med skatten. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

 • NTB-DPA

Cohen, som selv nylig ble løslatt fra fengsel for å fortsette soningen hjemme, sier at New York Times-avsløringen av Trumps selvangivelser gir ham rett i påstanden om at presidenten har begått en rekke typer bedrageri i løpet av sin karriere.

– Basert på hva jeg vet, og hva som nå kommer fram, kan han bli den første sittende presidenten som går rett fra Det hvite hus til fengsel, sa Cohen i et SMS-intervju.

New York Times baserte seg på Trumps selvangivelser gjennom 20 år for å avdekke at han bare betalte 750 dollar i føderal inntektsskatt det året han ble valgt, og 750 dollar året etter, og at han før det ikke hadde betalt føderal skatt i det hele tatt i 10–15 år, samtidig som han førte opp enorme tap og opparbeidet seg en gjeld på 420 millioner dollar til mange forskjellige kreditorer.

Les også

New York Times: Trump betalte 7000 kroner i skatt i 2016

Innsynet i hans kaotiske finanser undergraver hans egen framstilling av seg selv som et forretningsgeni og reiser spørsmålet om han har begått lovbrudd for å unngå å betale skatt, noe en domstol i New York gransker for tiden.

Cohen, som blant annet ble dømt for å ha betalt hysjpenger til en pornostjerne som Trump angivelig hadde et sidesprang med, sier han ikke er det minste i tvil om at Trump har jukset med skatten.

– Trumps kroppsspråk er et avslørende tegn på hva som foregår i hodet hans. Han ser forvirret og fortapt ut siden det ikke fins noe legitimt svar han kan gi for å rydde opp i dette skatterotet, sa Cohen om pressekonferansen der Trump kalte New York Times-artikkelen falske nyheter.

Publisert:

Les også

 1. Anspent før første debatt mellom Trump og Biden

 2. Trump vil ikke love en fredelig maktovertakelse

 3. Kvinne anklaget for å sende giftbrev til Det hvite hus la ved beskjed til Trump

Mest lest akkurat nå

 1. Hadia Tajik øydelegg for seg sjølv med dette bokomslaget

 2. Jeg må dessverre stadfeste at det selvoppnevnte kvinnepolitiet lever i beste velgående

 3. Thomas Alsgaard gjorde en tabbe på Tax-free. Det forandret livet hans.

 4. Bli med inn i Bent Høie og Dag Terje Solvangs atriumhus: – Vi kan ikke komme oss fort nok hjem

 5. Høie vurderer strengere tiltak: - Den mest alvorlige situasjonen siden mars

 6. Sangene visste at hun skulle skilles før hun visste det selv

 1. Donald Trump
 2. Det hvite hus