Minst 50 døde i togulykke på Taiwan

Minst 50 personer mistet livet da et fullpakket tog kjørte på en lastebil og deretter sporet av inne i en tunnel på Taiwan langfredag, opplyser brannvesenet.

Passasjerer hjelpes ut av toget som kolliderte med en lastebil og sporet av på Taiwan. De mest ødelagte vognene er inne i tunnelen.
  • NTB-AFP-AP
Publisert: Publisert:
Avsporede vogner fra et tog som kolliderte med en lastebil og deretter sporet av på Taiwan.
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det var rundt 480 passasjerer om bord på det åtte vogner lange toget. 146 personer er skadd og fraktet til sykehus, ifølge det taiwanske jernbaneverket.

Redningsmannskap på stedet jobbet lenge med å ta seg inn i flere vogner som er påført store skader, og som er vanskelig å nå fram til inne i tunnelen, der mange mennesker var innesperret. Togets øvrige fire vogner var ute av tunnelen.

Noen av togets vogner hadde truffet veggen i tunnelen, melder Reuters. Passasjerene på noen av vognene som ikke ble ødelagt, kunne spasere uskadd bort.

Antas å ha sklidd

Ulykken ble utløst av en lastebil som falt ned fra en skråning ved jernbanen og landet på jernbanesporet. Toget var akkurat på vei ut av en tunnel og traff kjøretøyet.

Føreren av lastebilen hadde ikke trukket håndbremsen tilstrekkelig hardt til, og bilen skled derfor ned skråningen og havnet på jernbaneskinnene.

– Toget vårt krasjet i en lastebil, sier en mann på et videoopptak på taiwansk fjernsyn, der det ble vist bilder fra ulykkesstedet.

– Lastebilen falt ned, sier mannen.

På vei til festival

Ulykken skjedde mens toget var på vei fra Taipei til Taitung, nær Hualien på Taiwans østkyst, klokken 9.30 lokal tid. Toget var fullpakket av folk som skulle feire en fire dager lang festival.

En fransk statsborger er blant de omkomne, mens to japanere og en person fra Macau ble skadd.

– Det føltes som om det plutselig kom et voldsomt støt, og jeg var på gulvet, sier en kvinnelig overlevende til UDN, ifølge BBC.

En kvinne fortalte om mange passasjerer som satt fast under setene i de ødelagte vognene. Mange ropte på hjelp, men andre var bevisstløse.

Vil ha etterforskning

Taiwans president Tsai Ing-wen besøkte overlevende på sykehus og gjorde det klart at myndighetene skal finne ut av hvordan en slik ulykke kunne skje.

Det har vært en rekke alvorlige togulykker på Taiwan opp gjennom årene. Den siste store skjedde i oktober i 2018 da 18 personer mistet livet.

I 1991 omkom 30 personer og 112 ble skadd da to tog kolliderte, og ti år før døde også 30 da et tog kolliderte med en lastebil. Men den alvorligste var i 1948 da 64 mennesker mistet livet.

Publisert: