Karadzic dømt for krigsforbrytelser i Bosnia

Radovan Karadzic (70) er kjent skyldig i ti av elleve tiltalepunkter i FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia og dømmes til 40 års fengsel.

Publisert: Publisert:

Den tidligere bosnisk-serbiske nasjonalistlederen Radovan Karadzic er tiltalt for krigsforbrytelser og folkemord av FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia i Haag. Forbrytelsene han er tiltalt for, ble begått under krigen i Bosnia i årene 1992-1995. Arkivfoto. Foto: Michael Kooren / Reuters / NTB scanpix

  • Ntb
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Den tidligere bosnisk-serbiske lederen Karadzic er ansvarlig for folkemordet i Srebrenica i Bosnia-Hercegovina i 1995, fastslår ICTY under domsavsigelsen i Haag torsdag.

Den bosnisk-serbiske lederen var tiltalt for to tilfeller av folkemord mot muslimer, både i Srebrenica og i andre bosniske byer.

Domstolen fastslår at Karadzic er ansvarlig for massakren som kostet rundt 8.000 bosnjakiske gutter og menn livet i Srebrenica i juli 1995.

70-åringen frikjennes imidlertid for den andre folkemordanklagen. Karadzic er ansvarlig for forbrytelser mot menneskeheten, deriblant drap og forfølgelse, i flere byer. Men det er ikke nok bevis for å fastslå at det var folkemord, mener FN-tribunalet.

Aftenbladet mener:

Publisert:

Les også

  1. Viktig avklaring frå domstolen i Haag

Mest lest akkurat nå

  1. Barnehage­ansatt i Stavanger testet negativt på korona på andre test

  2. – 1. mars tok ekskona mi, Janne, livet sitt. Knappe to uker etter kom korona­pandemien

  3. Slik blir høstens skole­hverdag på barneskole, ungdomsskole og videregående skole

  4. Kvernevik: Mann i 40-årene pågrepet etter å ha truet nabo

  5. Koronasmitte på Fjord Line-båt

  6. På vei til byen på hjemmelaget flåte