Karadzic dømt for krigsforbrytelser i Bosnia

Radovan Karadzic (70) er kjent skyldig i ti av elleve tiltalepunkter i FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia og dømmes til 40 års fengsel.

Den tidligere bosnisk-serbiske nasjonalistlederen Radovan Karadzic er tiltalt for krigsforbrytelser og folkemord av FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia i Haag. Forbrytelsene han er tiltalt for, ble begått under krigen i Bosnia i årene 1992-1995. Arkivfoto.
  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Den tidligere bosnisk-serbiske lederen Karadzic er ansvarlig for folkemordet i Srebrenica i Bosnia-Hercegovina i 1995, fastslår ICTY under domsavsigelsen i Haag torsdag.

Den bosnisk-serbiske lederen var tiltalt for to tilfeller av folkemord mot muslimer, både i Srebrenica og i andre bosniske byer.

Domstolen fastslår at Karadzic er ansvarlig for massakren som kostet rundt 8.000 bosnjakiske gutter og menn livet i Srebrenica i juli 1995.

70-åringen frikjennes imidlertid for den andre folkemordanklagen. Karadzic er ansvarlig for forbrytelser mot menneskeheten, deriblant drap og forfølgelse, i flere byer. Men det er ikke nok bevis for å fastslå at det var folkemord, mener FN-tribunalet.

Aftenbladet mener:

Publisert: