Sivile flykter fra Øst-Aleppo

ivile flykter fra de opprørskontrollerte delene av Aleppo, der syriske regjeringsstyrker nå er i ferd med å rykke inn.

Innbyggerne i de opprørskontrollerte delene av Aleppo lider under mangel på mat, drivstoff, medisiner, elektrisitet og rent drikkevann.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Regjeringsstyrkene, som har god hjelp fra allierte militsgrupper som Hizbollah og russiske og iranske styrker, har nå tatt kontroll over rundt en tredel av bydelen Masaken Hanano, opplyser den syriske eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Masaken Hanano er symbolsk viktig ettersom det var den første bydelen opprørerne tok kontroll over i 2012.

Symbolsk og strategisk

Bydelen er også strategisk viktig og vil gi regjeringsstyrkene mulighet til å avskjære de nordlige delene fra resten av de opprørskontrollerte bydelene.

141 sivile, blant dem 18 barn er ifølge SOHR drept i de opprørskontrollerte områdene av Aleppo siden regjeringsstyrkene innledet sin offensiv 15. november.

16 andre sivile, blant dem ti barn, er på samme tid drept i opprørsangrep mot de regjeringskontrollerte delene av byen.

Lagt i grus

Krigen har alt lagt deler av Masaken Hanano i grus og mange av innbyggerne i bydelen har for lengst flyktet. Nå slår de gjenværende følge.

– Sivile flykter nå fra området. Vi leter etter tomme hus for å gi dem tak over hodet, sier Milad Shahabi, et medlem av lokalrådet i en annen opprørskontrollert del av byen.

Det østlige Aleppo har vært beleiret av regjeringsstyrker siden juli, og den humanitære situasjonen for de gjenværende innbyggerne er prekær.

Det har ikke latt seg gjøre å få inn matforsyninger til området siden beleiringen startet, og det er nå mangel både på mat og drivstoff, elektrisitet og rent drikkevann.

Situasjonen for den gjenværende sivilbefolkningen i de opprørskontrollerte delene av Aleppo, blir stadig mer prekær.

Vil lykkes

Europeiske diplomater tror de syriske regjeringsstyrkene nå vil lykkes med å ta kontroll over hele Aleppo.

– Det er bare et spørsmål om hvor lenge opprørerne kan holde ut, sier en diplomatisk kilde.

– Det fins ikke noe å spise, ingen sykehus, og bombingen fortsetter i ett. De er under svært hardt press, sier diplomaten.

Publisert: