85 skadd i eksplosjon på bombefabrikk i Russland

Minst 85 mennesker er skadd i en eksplosjon på en bombefabrikk i Dzerzjinsk i Russland, opplyser helsemyndighetene til russiske medier.

Publisert: Publisert:

Røyk stiger opp etter eksplosjonen i en russisk sprengstoffabrikk lørdag. Fabrikken i Dzerzjinsk produserer blant annet TNT. Foto: Alina Yegorova / AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

39 av de skadde er arbeidere som jobbet ved Kristall-fabrikken da ulykken inntraff, mens de resterende 46 er folk som bor ikke langt fra fabrikken, opplyser helsemyndighetene til nyhetsbyrået Interfax. Tilstanden til fire av de skadde er alvorlig.

Ulykkesstedet ligger rundt 400 kilometer øst for Moskva. Fabrikken produserer bomber for det russiske forsvaret og sprengstoff til sivilt bruk. Det brøt ut brann etter eksplosjonen som spredte seg til skogen utenfor fabrikken.

Hus fikk skader

180 hus i nærheten fikk skader i eksplosjonen. I tillegg til de mange bolighusene, er også fem fabrikkbygninger rammet.

Fabrikken ble bygget i 1953. Bilder i sosiale medier viser en røyksøyle som stiger opp fra bygningen etter eksplosjonen.

Innbyggere har blitt bedt om å holde vinduene lukket på grunn av røyken fra eksplosjonen. Det skal ikke være farlige kjemikalier i røyken, ifølge lokale myndigheter.

Unntakstilstand

En etterforskning av mulige brudd på sikkerhetsreglene er satt i gang, og lokale redningstjenester opplyser at mer enn 300 personer og 50 kjøretøy deltar i opprydningsarbeidet etter ulykken.

Myndighetene har erklært unntakstilstand i området hvor eksplosjonen skjedde.

Siden 2014 har det vært en rekke eksplosjoner ved bombefabrikker rundt om i Russland, ifølge nyhetsbyrået Tass. Det var en eksplosjon i Kristall-fabrikken også for to uker siden.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Barnehage­ansatt i Stavanger testet negativt på korona på andre test

  2. – 1. mars tok ekskona mi, Janne, livet sitt. Knappe to uker etter kom korona­pandemien

  3. Kvernevik: Mann i 40-årene pågrepet etter å ha truet nabo

  4. Slik blir høstens skole­hverdag på barne­skole, ungdoms­skole og videre­gående skole

  5. På vei til byen på hjemmelaget flåte

  6. Koronasmitte på Fjord Line-båt

  1. Russland