Prodigy-sanger Keith Flint er død

Sangeren i det britiske bandet The Prodigy, Keith Flint, er død, melder britiske medier. Han ble 49 år gammel.

Keith Flint er død. Foto: NTB Scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Keith Flint på scenen på Orange scene under Roskilde-festivalen i 1997. Flint ble funnet død i sitt hjem mandag, 49 år gammel. Foto: Helge Hansen / NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over to år gammel

Flint ble funnet død i sitt hjem i Dunmow i Essex mandag morgen. Årsaken til dødsfallet er så langt ikke bekreftet av politiet, men ifølge Flints bandkollega Liam Howlett tok Keith Flint sitt eget liv i løpet av helgen.

Politiet opplyser at de rykket ut for å sjekke en bekymringsmelding om tilstanden til en mann ved 8-tiden mandag morgen.

– Beklageligvis ble en 49-åring erklært død på stedet, heter det i deres uttalelse. De skriver at Flint skal obduseres, ifølge BBC. Artisten hadde nylig vendt tilbake til Storbritannia etter en turne i Australia, og en USA-turné var planlagt i mai.

The Prodigy var også booket til Pstereofestivalen i Trondheim i august. Festivalsjef Bård Flikke sier til Adresseavisen at det foreløpig ikke er klart hva slags konsekvenser Flints bortgang vil få for festivalen.

– Vi har ikke noe konkret svar nå, det må vi komme tilbake til. Nå tenker vi først og fremst på familien hans og bandkollegene, sier Flikke til avisen.

Rave

The Prodigy var et av de sentrale bandene i rave-bølgen på 90-tallet og gikk fra å være et undergrunnsband til å bli et av Storbritannias største. Singlene «Firestarter» og «Breathe», der Flint synger, toppet de britiske singlelistene i 1996.

De debuterte med albumet «Experience» i 1992. Oppfølgeren «Music for the jilted generation» kom i 1993 og ble et gjennombrudd. Gruppa slapp sitt siste album 2. november, «No tourist».

Singelen «Smack my bitch up» fra 1997 er blitt kåret til den mest kontroversielle låten noensinne, ifølge en undersøkelse gjort av britiske Performing Rights Society.

Foregangsmann

Flint huskes for sin fluoriserende hanekam, sine særegne tatoveringer og eksplosive opptredener.

Han var født i Redbridge øst i London, men flyttet til Braintree i Essex som barn, der han møtte Liam Howlett og grunnla The Prodigy i 1989. Bandet fikk navn fra Howletts yndlingssynth, ifølge BBC.

The Prodigy bekrefter dødsfallet i en uttalelse og omtaler ham som en «sann foregangsmann, fornyer og legende».

Publisert:
  1. Musikk
  2. Sang

Mest lest akkurat nå

  1. «Klovnen er borte»

  2. Per Inge Torkelsen er død

  3. Hvordan kommer du til å huske Per Inge Torkelsen?

  4. Her kan du feire sankthans – i deilig sommervær: - Det kan neppe bli så mye bedre

  5. Ekspert: Du får vaksine eller covid

  6. De solgte huset og gjorde noe de aldri hadde drømt om