Gule vester-leder pågrepet i Paris

Eric Drouet, en av lederne for protestbevegelsen de gule vestene, er pågrepet. Han er siktet for å ha organisert en demonstrasjon uten å varsle på forhånd.

Gule vester-lederen Drouet skal ha vært på vei til en demonstrasjon som ikke var varslet, da han ble pågrepet. Arkivfoto: Claude Paris / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Drouet ble pågrepet da han var på vei mot paradegaten Champs-Élysées, opplyser kilder i politiet. Noen titall demonstranter ventet på lederen utenfor en McDonalds nær Triumfbuen, men Drouet hadde ikke varslet demonstrasjonen på forhånd, ifølge en kilde i påtalemyndigheten.

Drouet ble pågrepet første gang i desember og må 5. juni møte i retten og svare på anklager om brudd på våpenloven. Paragrafen han er siktet etter, omfatter bæring av våpenkopier, pepperspray og lignende.

Drouet er en av lederskikkelsene i protestbevegelsen som er kjent som de gule vestene, ettersom de kler seg i sikkerhetsvestene alle bilister er pålagt å ha med seg. Det som begynte som en protest mot nok en økning i drivstoffavgiftene, har utviklet seg til en bred protestbevegelse mot president Emmanuel Macrons politikk som oppfattes som å gagne de rike. Det har vært flere sammenstøt mellom politi og demonstranter i Paris og andre byer, og flere mennesker har mistet livet i forbindelse med protestene.

Den radikale venstrelederen og Macron-kritikeren Jean-Luc Mélenchon har gått ut på Twitter mot pågripelsen.

– Eric Drouet pågrepet igjen, hvorfor? Maktmisbruk. En politisert trakassering og målretting fra politiets side mot lederne av de gule vestene, skriver Melenchon.

Publisert:
  1. Paris
  2. Frankrike
  3. Emmanuel Macron

Mest lest akkurat nå

  1. Kom hjem til endevendt hus i Stavanger

  2. Frisk 33-åring. Bør jeg ta influensavaksinen?

  3. Alle i Sandnes fikk uvanlig papiravis mandag

  4. Politikerne diskuterte lekser: – Snikinnføring av leksefri skole

  5. Maria fikk nesten ikke puste da hun trente. Hun fikk diagnosen mange har, men få kjenner til.

  6. Én måned siden gjenåpningen – slik har det gått