Gule vester-leder pågrepet i Paris

Eric Drouet, en av lederne for protestbevegelsen de gule vestene, er pågrepet. Han er siktet for å ha organisert en demonstrasjon uten å varsle på forhånd.

Gule vester-lederen Drouet skal ha vært på vei til en demonstrasjon som ikke var varslet, da han ble pågrepet. Arkivfoto: Claude Paris / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Drouet ble pågrepet da han var på vei mot paradegaten Champs-Élysées, opplyser kilder i politiet. Noen titall demonstranter ventet på lederen utenfor en McDonalds nær Triumfbuen, men Drouet hadde ikke varslet demonstrasjonen på forhånd, ifølge en kilde i påtalemyndigheten.

Drouet ble pågrepet første gang i desember og må 5. juni møte i retten og svare på anklager om brudd på våpenloven. Paragrafen han er siktet etter, omfatter bæring av våpenkopier, pepperspray og lignende.

Drouet er en av lederskikkelsene i protestbevegelsen som er kjent som de gule vestene, ettersom de kler seg i sikkerhetsvestene alle bilister er pålagt å ha med seg. Det som begynte som en protest mot nok en økning i drivstoffavgiftene, har utviklet seg til en bred protestbevegelse mot president Emmanuel Macrons politikk som oppfattes som å gagne de rike. Det har vært flere sammenstøt mellom politi og demonstranter i Paris og andre byer, og flere mennesker har mistet livet i forbindelse med protestene.

Den radikale venstrelederen og Macron-kritikeren Jean-Luc Mélenchon har gått ut på Twitter mot pågripelsen.

– Eric Drouet pågrepet igjen, hvorfor? Maktmisbruk. En politisert trakassering og målretting fra politiets side mot lederne av de gule vestene, skriver Melenchon.

Publisert:
  1. Paris
  2. Frankrike
  3. Emmanuel Macron

Mest lest akkurat nå

  1. Overskridelser skaper trøbbel for byggingen av det nye sykehuset: – Dette er ikke en veldig kjekk dag

  2. Stor­skole på denne tomta det beste for bydelen

  3. Kafe i Solakrossen stenger dørene

  4. Dette har Norge verdens nest høy­este døde­lig­het av

  5. «Heading i stolpen»

  6. Mystisk leverbetennelse sprer seg blant barn