Gule vester-leder pågrepet i Paris

Eric Drouet, en av lederne for protestbevegelsen de gule vestene, er pågrepet. Han er siktet for å ha organisert en demonstrasjon uten å varsle på forhånd.

Publisert: Publisert:

Gule vester-lederen Drouet skal ha vært på vei til en demonstrasjon som ikke var varslet, da han ble pågrepet. Arkivfoto: Claude Paris / AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Drouet ble pågrepet da han var på vei mot paradegaten Champs-Élysées, opplyser kilder i politiet. Noen titall demonstranter ventet på lederen utenfor en McDonalds nær Triumfbuen, men Drouet hadde ikke varslet demonstrasjonen på forhånd, ifølge en kilde i påtalemyndigheten.

Drouet ble pågrepet første gang i desember og må 5. juni møte i retten og svare på anklager om brudd på våpenloven. Paragrafen han er siktet etter, omfatter bæring av våpenkopier, pepperspray og lignende.

Drouet er en av lederskikkelsene i protestbevegelsen som er kjent som de gule vestene, ettersom de kler seg i sikkerhetsvestene alle bilister er pålagt å ha med seg. Det som begynte som en protest mot nok en økning i drivstoffavgiftene, har utviklet seg til en bred protestbevegelse mot president Emmanuel Macrons politikk som oppfattes som å gagne de rike. Det har vært flere sammenstøt mellom politi og demonstranter i Paris og andre byer, og flere mennesker har mistet livet i forbindelse med protestene.

Den radikale venstrelederen og Macron-kritikeren Jean-Luc Mélenchon har gått ut på Twitter mot pågripelsen.

– Eric Drouet pågrepet igjen, hvorfor? Maktmisbruk. En politisert trakassering og målretting fra politiets side mot lederne av de gule vestene, skriver Melenchon.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Et slag under beltestedet fra Høie

  2. Etter 19 år med dårlige vaner, har Ole Klemetsen fått nok. Nå starter han på et nytt prosjekt.

  3. Tina Bru sitt nye hus på Stokka må ligne på et uthus

  4. Lye-saken: Politiet tror de vil finne gutten på steinen

  5. Finansministeren: Ja til julebord på gavekort

  6. Geir Lippestad blir frontfigur i nytt sentrumsparti

  1. Paris
  2. Frankrike
  3. Emmanuel Macron