Medier: Trumps svigersønn ba Flynn kontakte russerne

Personen i Trumps overgangsteam som ba Flynn om å ta kontakt med russerne, skal ha vært Jared Kushner, ifølge NBC. Kushner er seniorrådgiver i Det hvite hus og Donald Trumps svigersønn. Foto: AP / NTB scanpix.
K.T. McFarland, her fra da hun fortsatt var assisterende nasjonal sikkerhetsrådgiver, dukket opp i rettsdokumentene i saken mot Michael Flynn. McFarland skal ha vært involvert i diskusjonen om hvordan Flynn skulle henvende seg til tjenestepersoner i den russiske regjeringen angående USAs sanksjoner mot Russland. Det hevder flere medier. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix

To personer fra Donald Trumps stab trekkes fram av ulike medier for å ha vært i kontakt med Michael Flynn. En av dem er presidentens svigersønn Jared Kushner.

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Spesialetterforsker Robert Muellers gransking av Trump-leirens kontakt med Russland tok en dramatisk vending fredag, da tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn i en rettshøring innrømmet at han hadde løyet til FBI.

Under en rettshøring fredag hevdet tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn at noen i Trumps overgangsteam styrte hans kontakt med Russland, uten å navngi noen.

I etterkant har flere medier spekulert i hvem denne personen er. ABC News meldte at Flynn skulle være klar til å vitne under ed om at det var Trump personlig som beordret ham. Det franske nyhetsbyrået AFP nøyde seg med å melde at det skal være snakk om en «svært høytstående person» i Trumps overgangsteam.

Denne svært høytstående personen skal være Trumps svigersønn Jared Kushner, sier to personer med kjennskap til Russland-etterforskningen til NBC News. Anonyme kilder sier det samme til CNN.

Mediehuset skriver at Flynn skal ha blitt instruert av Kushner om å ta kontakt med flere utenlandske tjenestefolk, inklusive de russiske. Kushners advokat ville ikke kommentere saken til CNN.

– Diskuterte Russland-sanksjoner

Også tidligere assisterende nasjonal sikkerhetsrådgiver, Kathleen «K. T.» McFarland er nevnt i rettsdokumentene, skriver nyhetsbyrået AP.

Hun skal ha vært involvert i en diskusjon med Flynn om hva han skulle si til russiske myndigheter som en respons på sanksjonene som ble pålagt Russland i fjor. Det sier to tidligere tjenestemenn i Trumps overgangsteam. Dette møtet skal ha funnet sted 29. desember i fjor.

McFarland var i Trump-apparatet i fire måneder. Hun er nå nominert til å bli den USAs neste ambassadør i Singapore.

Comey-reaksjon fra Bibelen

Tidligere FBI-sjef James Comey, som fikk sparken av Trump i mai, publiserte et bilde av en bekk med et tilhørende vers fra Bibelen på Instagram like etter nyheten om Flynn kom ut.

«La rett velle fram som vann og rettferd lik bekker som alltid strømmer» heter det i bibelverset.

I mars bekreftet Comey at FBI etterforsket den mulige Russland-innblandingen i valget. Mueller har vært interessert i om sparkingen av Comey innebar at Trump forsøkte å legge hindringer i veien for etterforskningen.

Selv om den formelle begrunnelsen for å sparke Comey var hans befatning med epostskandalen rundt Hillary Clinton, sa Trump senere at det var på grunn av russlandsetterforskningen.

Fire siktet

Michael Flynn er den fjerde personen fra Trumps valgkamp som er siktet av FBI.

Trumps tidligere valgkampleder Paul Manafort og hans forretningspartner Rick Gates ble siktet for en rekke forhold i oktober. Blant annet for å ha mottatt store beløp fra Ukrainas tidligere president Viktor Janukovitsj og for å ha skjult dette for myndighetene.

I tillegg har tidligere medarbeider i valgkampstaben George Papadopolous kjent seg skyldig i falsk forklaring i Muellers gransking. Papadopoulos forsøkte ifølge Washington Post å organisere møter mellom russiske ledere, blant dem president Vladimir Putin, og Donald Trumps stab.

Les også

 1. Demokrat: Flynn viser at det er nok bevis til å etterforske Trump

 2. Flynn: Noen i Trumps overgangsteam styrte Russland-kontakten

 3. Tillerson kaller påstanden om at han skal erstattes latterlig

Publisert:
 1. Amerikansk politikk
 2. Russland
 3. Jared Kushner
 4. Donald Trump
 5. Vladimir Putin

Mest lest akkurat nå

 1. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

 2. – Man er ganske alene hvis noe går galt

 3. Ingen har så langt dødd av omikron. Forskere lanserer ny teori om hvorfor den sprer seg så raskt

 4. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

 5. – Dette er en suksess

 6. – Sex er breddeidrett hvor penetrasjon ikke er eneste måten å ha sex på