Sørkoreansk delegasjon reiser til Nord-Korea

Sør-Koreas president Moon Jae-in skal sende en delegasjon ledet av hans nasjonale sikkerhetssjef til Nord-Korea den kommende uka. 

En aktivist avbildet med en plakat med Sør-Koreas president Moon Jae-in og Nord-Koreas leder Kim Jong-un. I løpet av den kommende uka vil Moon sende en delegasjon til naboene i nord. Foto: Ahn Young-joon/AP/NTB scanpix.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Delegasjonen vil være den første gruppen med sørkoreanske utsendinger som reiser til Pyongyang på om lag ti år, etter hva som har vært offentlig kjent. Besøket skjer etter invitasjon fra Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Med i delegasjonen er Sør-Koreas øverste etterretningssjef Suh Hoon, Moon Jae-ins internasjonale sikkerhetsrådgiver Chug Eui-yong, og ytterligere åtte personer.

Partene skal etter planen diskutere betingelser for forhandlinger mellom Nord-Korea og USA om å fjerne atomvåpen fra koreahalvøya, ifølge en talsmann for den sørkoreanske presidentens kontor.

Etter samtalene i Nord-Korea skal den sørkoreanske delegasjonen fly til USA. Der skal de informere tjenestefolk i Washingtom om hva som kom ut av besøket i Nord-Korea.

USA har vært klare på at Nord-Korea må ta seriøse nedrustningsskritt før samtaler mellom de to landene kan finne sted. Nord-Korea har på sin side insistert på at atomvåpenprogrammet deres ikke er noe de vil forhandle om.

Det sørkoreanske besøket til Nord-Korea finner sted etter at de olympiske vinterlekene i Pyongchang bedret forholdet mellom de to landene. Blant annet stilte de med sitt første felles OL-lag i ishockey for kvinner, og flere nordkoreanske tjenestepersoner – deriblant Kim Jong-uns søster – besøkte Sør-Korea i løpet av lekene.

Publisert:
  1. Sør-Korea
  2. Nord-Korea

Mest lest akkurat nå

  1. Strand: – Wirak er redd folke­meningen i For­sand

  2. E39: Fastkjørt vogntog lager ikke kø lenger

  3. Anbefaler munnbind på buss og tog

  4. Stavangerforlag står bak bokhaustens største suksess

  5. Dansk politi holder fortsatt på nordmannens bil

  6. Elite­serie­trener klar for lokal klubb