USA sikter Venezuelas president for «narkoterror»

USAs justisdepartement har siktet Venezuelas president Nicolás Maduro og flere av hans medarbeidere for «narko-terrorisme». Venezuela fordømmer siktelsene.

USA anklager Venezuelas president Nicolás Maduro (bildet) for å konspirere med narkokarteller. Foto: Arkivfoto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:

USA har i lengre tid anklaget Maduro og hans regjering for å bruke inntekter fra narkotikahandel til å kompensere for tapte inntekter som følge av USAs harde sanksjoner mot Venezuela.

Den venezuelanske utenriksministeren Jorge Arreaza fordømmer siktelsene og kaller det en «desperat handling fra eliten i Washington».

– USA er besatt av Venezuela, dette har mest å gjøre med Donald Trumps ønske om å bli gjenvalgt i november, sier Arreaza.

I siktelsen anklages Nicolás Maduro og medlemmer av hans regjering blant annet for å ha inngått forbund med narkotikakarteller.

Narkotikahandelen har ifølge justisminister William Barr bidratt til å oversvømme USA med kokain, via ruter der man har sett en femdobling av trafikken de siste fire årene.

Siktelsen kommer etter flere års etterforskning hos myndighetene i Washington, New York and Florida. Den øker presset USA har lagt på Maduro til å trekke seg som leder for et land sterkt preget av økonomisk krise og masseflukt over grensene.

USAs utenriksminister Mike Pompeo sier USA tilbyr 15 millioner dollar i dusør til den som klarer å pågripe Maduro.

Flere venezuelanske embetsmenn og politikere er også siktet i saken.

Publisert:
 1. Nicolás Maduro
 2. Venezuela
 3. USA
 4. Narkotika

Mest lest akkurat nå

 1. Millionerstatning etter byggetabber

 2. Påskestemning på fjellet: - Helt kanon!

 3. Barnehageansatt i Stavanger smittet

 4. Han har fått sekser på sekser – nå trenger han større lokaler

 5. Søppel flyter over ved bofellesskap

 6. Han ble rasende da han fikk vite at han skulle bli far