Brannherjede Australia rammes av ny hetebølge

Røyk velter opp fra en brann i Bairnsdale i den australske delstaten Victoria i slutten av desember. Myndighetene i delstaten har nå erklært unntakstilstand som følge av brannkrisen.
Brannrøyk dekker himmelen over småbåter som er trukket på land ved Lake Conjola i Australia torsdag. Turister evakueres fra utsatte steder sørøst i landet.
Skipet HMAS Choules gjennom røyken utenfor kysten av Mallacoota i Australia torsdag. Skipet vil evakuere mange av de om lag 4.000 menneskene som står fast i byen ettersom brannene herjer på alle kanter rundt inne på land.
En av de mange eiendommene i kystbyen Mallacoota i den australske delstaten Victoria som ble rammet av skogbrann i nyttårshelgen. Torsdag kom den australske marinen de 4.000 menneskene i byen til unnsetning.
Marineskipet HMAS Choules, fotografert ved avgang i Sydney, ankom torsdag morgen kystbyen Mallacoota med forsyninger og for å evakuere mennesker fra den brannherjede byen.
To menn med røykmasker i Australias hovedstad Canberra 2. januar. Byen er omringet av skogbranner, og luftkvaliteten i byen har vært elendig de siste dagene.

Masseevakuering av turister og fastboende har begynt i Australia. En ny hetebølge kan forverre brannkaoset som beskrives som det verste i landets historie.

Publisert: Publisert:

Les hele saken med abonnement